Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руското Министерство на отбраната пусна видео в ютюб, в което се вижда как два руски изтребителя Су-27 летят от двете страни на американски стратегически бомбардировач B-52 над Балтийско море.

Според съобщението вражеският самолет е бил засечен до границата на Русия и веднага авиацията е вдигнала два свои изтребителя, за да го "съпроводят" до границата.

Говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков заяви, че полетите на американски бомбардировачи Б-52, които могат да носят ядрени оръжия, над неутралните води на Балтийско море в близост до границите на Русия, създават напрежение в региона.

"Подобни действия на САЩ не водят до укрепване на атмосферата на сигурност и стабилност в региона, намиращ се в пряко съседство с границите на Руската федерация. По-скоро обратното - те създават допълнително напрежение", заяви Песков пред медиите.

"Съжаляваме за подобни действия на Вашингтон", подчерта говорителят на Кремъл, коментирайки прехвърлянето на шест американски бомбардировача Б-52 в Европа, за което съобщи вчера телевизия Си Ен Ен. Песков добави, че коментар за прехвърлянето на бомбардировачите от военно-тактическа гледна точка могат да направят само руските военни.

САЩ запазиха мълчание.