Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деси Слава СНИМКИ: Тони Щилиянова
Деси Слава СНИМКИ: Тони Щилиянова

Фолкпевицата Деси Слава пристигна преди минути в Бургаския окръжен съд, където е призована като основен свидетел по дело за катастрофа на АМ "Тракия", отнела живота на 21-годишен мъж от Карнобат.

"За първи път влизам в съд. Много се притеснявам", сподели пред "24 часа" певицата. Тя се появи в стилно черно облекло заедно с шофьора си Димитър Илиев, който е подсъдим по делото, и адвокатът му Станислав Иванов от Софийска адвокатска колегия. 

"Стана след участие, но сега не искам да коментирам. Ще разкажа повече след делото", каза още Деси Слава.

Фаталният инцидент става около 5:45 сутринта на 9 септември 2016 г., на магистралата в района на Карнобат. Фолкпевицата и шофьорът й се връщали от участие във Варна, когато внезапно на платното изскочил млад мъж. След удара в колата на Деси Слава пешеходецът изхвърчал встрани, а мантинелата отрязала единия му крак. 21-годишният Божидар е издъхнал от остра кръвозагуба няколко часа по-късно. Според показанията на Димитър те опитали да му помогнат до пристигането на линейката.

Експертиза е установила, че подсъдимият е шофирал със 120 км в час. Освен Деси Слава днес се очаква да бъдат разпитани и вещи лица, изготвили една от автотехническите експертизи.