Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Оставка подаде възпитателят, бивш треньор по борба, който разтървал с юмруци ученички. Вдигат се в негова защита Кадър: фейсбук/Vestitel

Възпитателят, който разтърва ученички с юмруци в ловешко училище, е подал оставка, съобщи Би Ти Ви.

Прокуратурата продължава разследването на случая.

По думите му физическата сила била неизбежна и е спасила децата от по-тежки последствия. А експерти настояват за спешни обучения на учителите как да действат при подобни ситуации.

Георги бил повикан от секретарката, за да разтърве биещите се момичета, едно от които - Барбара, е дете със специални потребности.

"С четирима човека се е сбила в този ден. Побесняла, тръгнала с един да се бие, после - с друг, набила е учителката - ударила я е няколко пъти по краката, по рамене. То беше нещо кошмарно, то се дърпаха коси, то бой", каза пред Нова телевизия възпитателят Георги Димитров.

Възпитателят, който е и бивш треньор по борба, извил ръката на едно от момичета, но това не помогнало. Затова решил да използва повече сила.

"За момента това ми дойде... То не е програмирано, нямах време да помисля и за една секунда. За мен беше много стресиращ фактор", заяви Димитров.

Междувременно на територията на цялата област е започнала подписка в негова защита.

За случая стана ясно след появило се видео, на което се вижда как преподавателят разтървава бой между ученички в класната стая, използвайки физическа сила.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК.