Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Розалина Цанкова от столичния квартал Дианабад е била убита с близо 15 удара с нож от нейния син, се разбра от думите на  градският прокурор на София Емилия Русинова. Така тя потвърди новината, която "24 часа" още вчера съобщи.

Розалина е била убита на 10 март, а сигналът в МВР бил подаден 2 дни по-късно от колеги на 64-годишната жена. Те отишли да я търсят, тъй като в понеделник и вторник не се явила на работа. Те и домоуправителя чукали на вратата и след като никой не отворил, повикали ключар, който разбил портата. Открили мъртвата жена и подали сигнал.

"Събраните към настоящия момент доказателства категорично сочат, че нейният син е извършил това жестоко криминално престъпление", обясни прокурор Русинова. 42-годишният я убил с близо 15 удара с кухненски нож в гърдите, а майка му починала от кръвозагуба. 

Мъжът избягал в хотел в столичния кв. "Люлин" след убийството, а веднага след сигнала бил задържан там, обясни шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Той бил търсен и като свидетел по друго дело.

Конкретният повод за скандала, довел до смъртта на Розалина, било пиянството на сина й. Той имал множество дългове, има данни, че е водел и скитнически начин на живот. 

Мъжът е с няколко криминални регистрации. Той е задържан за 72 часа, а утре ще му искат постоянен арест.