Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Няма парламентарна криза, както виждате парламентът работи, не очаквам да има и предсрочни парламентарни избори две в едно заедно с местните.

Това заяви преди минути в кулоарите на народното събрание лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод изявлението на Марешки, че "Воля" напуска парламента.

Той уточни , че също е узнал за решението на партията на Веселин Марешки преди минути и все още не запознат с мотивите и би могъл да коментира повече, когато ги научи. Цветанов увери, че ще се чуе с Марешки.

По повод проблема с кворума и как ще може да се осигури необходимият брой депутати, лидерът на парламентарната група на ГЕРБ каза, че това е възможно да стане с дисциплина. В момента необходимият кворум за започване на парламентарния ден е 121 души, а ГЕРБ и "Обдинени патриоти" заедно правят 122-ма.

Цветанов даде за пример и Холандия, където кворумът се крепи само на един глас.

"Когато съм си говорил с колеги от Холандия, те са казвали, че независимо от това, че кворумът се крепи на един глас, правителството им работи - приемат закони, вършат своята работа, както и българското правителство", подчерта лидерът на парламентарната група на ГЕРБ.

Той наблегна още веднъж, че няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори, защото страната е стабилна и парламентът върши своята работа.

"Най-важното, което ни предстои, е да постигнем добри резултати на европейските избори и да се подготвим много сериозно и за местните избори", каза още Цветанов.