Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЛОРИ ЛАФЛИН
ЛОРИ ЛАФЛИН

Фелисити Хъфман и Лори Лафлин сред общо 50 обвинени

Холивудските звезди Фелисити Хъфман от сериала “Отчаяни съпруги” и Лори Лафлин от поредицата “Пълна къща” се сред 33-мата богати и известни родители, срещу които са повдигнати обвинения в САЩ за участие в измамна схема за вкарване на децата им в елитни университети като Йейл, Станфорд, Джорджтаун и др., съобщи Си Ен Ен.

Създателят на схемата Уилям “Рик” Сингър успял да спечели 25 млн. чрез компанията си за подготовка на студенти в Нюпорт бийч, Калифорния.

Тя разчитала на подкупването на треньори, мними кандидат-студенти, които се явявали на тестове, и дори на фалшифицирани снимки, представящи децата на знаменитостите за елитни спортисти.

“Приемът на всеки студент чрез измама е ставал за сметка на друг честен и наистина талантлив кандидат-студент, който е бил отхвърлян”, казва щатският прокурор от Бостън Андрю Лелинг. Той съобщи, че са повдигнати обвинения на 50 души.

Сингър се призна за виновен по обвиненията срещу него. За създаване на схемата са обвинени още двама души и 9 треньори от различни колежи. Фелисити Хъфман платила 15 000 долара, за да бъдат подменени тестовете SAT на дъщеря ѝ. Лори Лафлин и съпругът ѝ дали 500 000 долара, за да може двете им дъщери да бъдат записани в отбора по ветроходство на Университета на Южна Калифорния, пише в. “Дейли мейл”. Плащанията били маскирани като дарения за фалшива благотворителна организация, която Сингър ръководи.

“На практика подкупвах треньори за място”, каза Сингър в съда, след като се призна за виновен по обвиненията в рекет, пране на пари и възпрепятстване на правосъдието.

Фелисити Хъфман, която бе арестувана в Лос Анджелис, бе освободена срещу гаранция от 250 хиляди долара, но трябва да се яви отново в съда на 29 март. Срещу съпруга ѝ - актьора Уилям Х. Мейси, не бяха повдигнати обвинения, но от прокуратурата заявиха, че той също е “обект на разследването.”

Съпругът на актрисата Лори Лафлин - Мосимо Джанули, моден дизайнер, известен със своята марка Mossimo, бе освободен срещу гаранция от 1 млн. долара. Лафлин, която била в Канада, се е върнала в Лос Анджелис и се очакваше в сряда да се предаде на властите.

В операцията по разкриването на схемата са участвали 300 агенти.

Авторите на престъпната схема и родителите, които са платили, за да се включат, са заплашени с до 20 г. затвор, ако бъдат признати за виновни.

Засега няма повдигнати обвинения срещу студенти, а според властите в някои случаи те дори не са знаели за схемата. Според прокуратурата университетите трябва да решат какво ще правят с богаташките деца, които са приети чрез измама.

ФЕЛИСИТИ ХЪФМАН
ФЕЛИСИТИ ХЪФМАН