Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гор Видал също си отива след простуда Американският писател Гор Видал

Съоснователят на групата “Ийгълс” Глен Фрей и певецът Мерл Хагард губят живота си след усложнения от пневмония

Американският писател Гор Видал също е починал от лечение с антибиотици, установи проверка на "168 часа". Той умира през 2012 г. малко след като е изписан от болница, където е настанен заради изострена пневмония. Въпреки че е стабилизиран, в дома му състоянието му рязко се влошава и краят е фатален.

Според близки писателят се е борил с болестта в продължение на месеци, но състоянието му винаги било променливо. Имало периоди, когато бил ведър и стабилен, но понякога не можел да стане от леглото.

Пневмонията засегнала и двата му бели дроба

Оказва се, че по подобен начин умира актрисата и модел Ким Портър.

В края на миналата година безжизненото тяло на 47-годишната жена бе намерено в дома й в Лос Анджелис.

Разследването на смъртта разкрива, че Портър е страдала от симптоми на настинка, които са се усложнили в продължение на седмици и в крайна сметка са довели до пневмония.

Близки до нея споделят, че

тя се е лекувала с антибиотици,

които са я стабилизрали за момент, но впоследствие състоянието й се е влошило отново.

Борбата с настинката губи и съоснователят и китарист на рок групата "Ийгълс" Глен Фрей.

Той почина на 67 г. след усложнения на пневмония, ревматоиден артрит (проблем със ставите) и остър улцерозен колит (заболяване на храносмилателната система).

"Глен се бори смело през последните няколко седмици, но за съжаление се поддаде на болестите си" се казва в официалния сайт на групата през 2016 г.

Вдовицата на американския китарист Сидни Фрей обаче е разбрала, че е имало и друг вид лечение, което е могло да спаси съпруга й.

По тази причина е подала иск в съда на щата Ню Йорк срещу болницата, в която Глен Фрей се е лекувал малко преди кончината си.

Тя обвинява медицинското заведение "Маунт Синай" в Манхатън и неговия лекар, гастроентеролога Стив Ицковиц, за това, че

не са осигурили подобаващото лечение

на Фрей, който бил приет с язвен колит. Според иска заради недоглеждане китаристът е бил подложен в болницата на физически и морални страдания.

Усложненията от пневмония заради лечението с антибиотици отнеха живота и на певеца и композитор Мерл Хагард.

Той почина на 79-годишна възраст, навръх рождения си ден, след няколк месечна борба с болестта, която беше засегнала и двата му бели дроба.

По същия начин умира и ирландският поет Дилън Томас. Той е хоспитализиран заради изострена пневмония след прекаран грип. Първоначално е стабилизиран, но след това краят е фатален.