Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на Стрелча Стойно Чачов е разследван за злоупотреба с власт, съобщиха от прокуратурата в четвъртък.

Сигнала за престъплението подал в сряда уволнен от него общински служител. Той твърдял, че кметът принуждавал подчинените си да подписват молби за напускане без дата, за да може да ги отстрани, когато иска. Това се случило още през 2016 г., когато спечелил изборите. На следващия ден сутринта прокурори и икономически полицаи влязоха в кметството, за да търсят доказателства за това.

“Става дума за 17 заявления за напускане. Това са служители на социалния патрондаж, счетоводител, 2-ма от администрацията, която управлява общинските имоти, деловодител. Всички са разпитани и потвърждават за молбите за напускане, които са подписвали при назначаването”, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. До късно в четвъртък разследващите търсиха бланките в кметството. Деловодителката е потвърдила, че са заведени като документи. За принуда и злоупотреба с власт наказанието е до 6 г. затвор. Според Арнаудова поредният удар срещу кмет няма връзка с местните избори наесен. В понеделник от държавното обвинение съобщиха за разследвания срещу Панайот Рейзи, градоначалник на Созопол, и колежката му от Златица Магдалена Иванова. Сигнали срещу кмета Чачов са подавали и общински съветници. Имало и проверки на документи по проекти, но не са открити нарушения. Кметът на Стрелча не бе открит за коментар. Той е първи мандат кмет на малката средногорска община. През 2015 г. спечели изборите за поста като кандидат на АБВ. 

Кметът и красивата му съпруга са уважавани в Стрелча заради родолюбивите инициативи.
Кметът и красивата му съпруга са уважавани в Стрелча заради родолюбивите инициативи.

Стойно Чачов е на 41 г. Преди да стане кмет, е работил в Българския футболен съюз. Чачов стана градоначалник, когато предшественикът му на поста Иван Евстатиев беше арестуван заради изнасилване на ученичка и го отстраниха от поста.

Любопитна част от биографията на кмета е, че е женен за победителката от конкурса “Мисис Баба” за 2015 г. Дони Василева, която днес носи неговата фамилия. През 2016 г. печели и “Мис Баба Вселена”. Запознават се същата година, когато Чачов я потърсил да напише химн на града, който управлява. Сватбата им е в хотела на Мая Илиева “Дюн” на Слънчев бряг.

Стойно Чачов с посланика на Кувейт  СНИМКИ: ФЕЙСБУК
Стойно Чачов с посланика на Кувейт СНИМКИ: ФЕЙСБУК