Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаи спасиха от сигурна смърт Цветан Методиев Василев, известен в силовите структури като Цецо Хафти.

28-годишният мъж се отърва с повърхностен куршум във врата при атентат пред дома му в 21,30 часа в четвъртък на ул. "Нишава" в столичния кв. "Белите брези". Цветан Василев паркирал черния си "Мерцедес" пред нова кооперация до бул. "Дойран", в която държи мезонет. В момента, когато излизал от автомобила, наемник открил огън по него от втория етаж на новострояща се жилищна сграда, залепена за неговата. Убиецът бил на няколко метра от жертвата и стрелял по него отгоре. За късмет на Василев обаче на 20-ина метра от там полицейски патрул на Шесто РПУ извършвал рутинни проверки на минаващите по булеварда автомобили.

Щом чули стрелбата, полицаите извикали: "Залягай!" към простреляния мъж и хукнали към автомобила му. Тогава наемникът се уплашил и потънал в мрака на тухления строеж. По-късно по време на огледа криминалистите установили, че той се е измъкнал през заден вход на сградата.

Леко раненият Цветан Василев е бил прегледан във Военномедицинска академия. След като го превързали, лекарите го пуснали да си ходи. Той е разпитан още същата вечер, показания са дали и негови съседи и близки.

Цветан заявил пред полицаите, че до момента никой не го е заплашвал. Той твърди, че има бизнес с внос на газ.

Според източници от МВР обаче съвсем доскоро Цветан Василев е бил един от най-приближените до Косьо Самоковеца, един от най-големите контрабандисти в България, твърдят служители на НСБОП.

Според оперативна информация Цецо Хафти държал митническите канали през Пловдив. Ставало въпрос за стоки от Турция, Дубай и Китай.