Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Осъдиха лишен от свобода на две години затвор при строг режим, защото се е заканил на надзирател. Това стана по обвинение на Районна прокуратура - Ловеч, уточниха от Прокуратурата на Република България.

С. С. е признат за виновен и за това, че на 29.09.2017 г. в затвора на Ловеч е причинил телесна повреда на униформения, докато той е бил на служба. Обвиняемият му е заявил: „Аз вече теб съм те проучил, в скоро време ще бъдеш поръчан. Не ме сочи с пръст, че този пръст ще бъде в някоя канавка“. Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144 от НК.

Обвиняемият от юли 2017 г. е в ловешкия затвор с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по наказателно дело на Окръжен съд - Велико Търново, по което е подсъдим за извършено престъпление - грабеж при опасен рецидив, придружен с опит за убийство.

Ето и подробностите: на 29.09.2017 г. от 19.30 часа надзирателите пускали един по един лишените от свобода да провеждат разговори от стационарен телефон, в коридора на затвора. В 20.26 часа започнал телефонен разговор и С. С. В 20.30 часа единият надзирател казал на обвиняемия да приключва разговора, тъй като предстои вечерна проверка. С. С. започнал да вика, че ще прави каквото си иска и че негово право е да говори по телефона. Надзирателят обяснил на лишения от свобода, че трябва да прекрати разговора за извършване на вечерна проверка, но последният продължил да негодува и крещи. Тогава единият надзирател с ръка натиснал бутона на телефона и прекратил връзката. Обвиняемият се обърнал към него и му заявил „Аз вече теб съм те проучил, в скоро време ще бъдеш поръчан.“ Надзирателят го попитал „на мен ли говориш“, а лишеният от свобода му отговорил няколкократно: „Не ме сочи с пръст, че този пръст ще бъде в някоя канавка“. След заканите обвиняемият бил заведен в килията.