Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Директорът на ОДМВР- Перник старши комисар Димитър Попов и районният прокурор в Перник Аделина Алексиева дадоха подробности за акцията.
Директорът на ОДМВР- Перник старши комисар Димитър Попов и районният прокурор в Перник Аделина Алексиева дадоха подробности за акцията.

300 грама бижута откраднаха 3-ма известни столични крадци от дома на мъж в Дивотино. Божидар Дългия, Сашо Русия и Вуте обаче не можаха да се порадват на плячката, защото криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция” и колегите им от ОД на МВР - Перник, ги задържаха веднага, съобщиха прокурори от областния град.

Тримата влезли в къща в селото в нощта срещу 4 март, когато собственика го нямало. Отключили с шперц входната врата. След това разбили две каси и от тях задигнали около 300 грама накити.

“Имаме на запис всичко - как влизат в къщата, как излизат и как потеглят с автомобил. Тримата са задържани в с. Мало Бучино. В колата им са намерени инструменти за взлом, както и откраднатите вещи. Имали са специално пригодени уреди за рязане на каси”, обясни шефът на полицията в Перник ст. комисар Димитър Попов.

Обраният научил от полицията за кражбата. Дългия има условна присъда за друга кражба. Вуте е хващан за кражби на коли. Обикновено другар в тези престъпления му е Таратора. След два от арестите през 2016 г. се преориентирал към домови кражби. Русия е от най-известните крадци в София.