Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Елена Фотева
СНИМКА: Елена Фотева

29-годишната Биляна Манчева ще чака правосъдие под домашен арест

Бургаският апелативен съд пусна под домашен арест задържаната банкерка Биляна Манчева от Нова Загора.

29-годишната жена се оплака на магистратите от нечовешки условия в Сливенския арест, които я смазвали и я карали да се чувства неадекватно. Защитата пък добави, че  в ареста имало серопозитивни и болни от хепатит.

Както 24 часа по-рано днес писа, Манчева недоумявала как от успешен финансов ръководител изведнъж се озовала в килия метър на метър. "Страшно е! Моля за домашен арест, ако трябва и по 100 пъти да ме проверяват", примоли се младата жена.

Прокуратурата пледира Манчева  да остане в ареста, тъй като има опасност за окаже натиск върху свидетели или да се укрие. Съдът обаче се смили и замени най-тежката мярка "задържане под стража" с арест вкъщи.

Бившата шефка на финансова институция в Нова Загора е с две обвинения - за присвояване на 400 000 лв. от сметки на клиенти на банката  и в източване на 45 000 лв. от дебитни карти. Престъпленията са извършени от 2016 г. до началото на февруари, 2019 г. ,твърди прокуратурата. Ако бъде призната за виновна я чака тежко наказание  от 10 г. до 30 г. лишаване от свобода.