Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Пресцентър ПП ГЕРБ
СНИМКИ: Пресцентър ПП ГЕРБ

"Не очаквайте ГЕРБ да създава тролове, за да водим битка с фалшивите новини. Трябва да популяризираме това, което сме направили, да противодействаме като показваме видимите резултати", каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на зимния университет на МГЕРБ в Сандански. 

Той посъветва младежите да преценяват кои са медиите, даващи вярна информация. Даде пример с фалшива новина, разпространена преди клетвата на президента Румен Радев. "Тогава "Риа Новости" пусна новина, че в България се готви майдан. Оказа се, че е препечатена от някакво малко сайтче в Сърбия", допълни Цветанов.

Призова предстоящите кампании да се работи със социалните мрежи и да се споделят истинските новини, а фалшивите да се изхвърлят. 

"БСП се ръководи от егоцентричен лидер в лицето на Корнелия Нинова. Тя спуска еднолични решения и там страхът е невероятен. Дори членове на БСП, с които говоря, не могат да проумеят това", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Смята, че с излизането от парламента БСП ще генерира повече фалшиви новини. "Партийната им телевизия има годишен бюджет от 3-4 милиона и 90-100 служители. За да отразява някой фалшиви новини ще отиде там заради високите заплати", обясни Цветанов. Той изрази учудване, че Сергей Станишев открива кампанията на ПЕС в Испания. "Защо не дойде в България. Ако дойде, не съм сигурен дали Корнелия Нинова ще е там", допълни Цветанов. 

Каза че Нинова, въпреки че е зам.-председател на социалистическия интернационал подкрепя руската позиция. Каза, че била избрана за заместник, защото не успели да открият другите номинирани за този пост. 

Накрая всички младежи издигнаха лозунг на български и английски "Ние подкрепяме Манфред Вебер.  

 

СНИМКИ: Антоанета Маскръчка
СНИМКИ: Антоанета Маскръчка