Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Мъж, ограбил възрастна жителка на село Черноземен, е задържан в резултат на предприети бързи полицейски действия вчера. Разследването от служители на полицията в Хисаря започнало непосредствено след постъпила информация, че около 16 часа, от дома на 87-годиша жена била отнета значителна парична сума, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По данни на потърпевшата, извършителят бил непознат, когото пуснала в къщата си под предлог че ще ремонтира покрива й. Когато домакинята му предплатила за закупуване на необходимите материали, мъжът видял къде тя съхранява парите и по-късно, блъскайки я, грабнал към 6000 лева и избягал.

В хода на незабавните оперативни и издирвателни действия, часове след получаване на сигнала в районното управление, бил доведен 30-годишен мъж от село Дъбене. Пред разследващите той направил самопризнания за стореното. След доклад на случая пред дежурен районен прокурор, срещу извършителя е образувано бързо производство по чл. 198, ал.1 от НК.

Специализирана полицейска операция за пресичане на контрабандата с акцизни стоки е проведена вчера на територията на Стамболийски.