Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С Димитър Медведев на трапеза с чаша бира
С Димитър Медведев на трапеза с чаша бира

Путин става късно и преди да закуси, спортува около 2 часа. После прислужницата му поднася закуската от овесена каша, която обаче да не е гореща, извара, сандвичи, кафе и мляко. Подслаждал го с мед от восъчна пита.

Що се отнася до алкохола, няма данни руският президент да пие любимата на сънародниците му водка. Известно е, че си пада по бирата.

Когато КГБ го изпраща в Дрезден, животът на Владимир Путин и жена му Людмила коренно се променя в сравнение с този в Съветския съюз. Младият тогава агент на вездесъщата Държавна сигурност напълнява от изобилната храна и немската бира. Специално заради нея ходят често до съседното градче с пивоварен завод, който тогава работел предимно за износ.

Слабостта на руския президент към бирата е документирана и от кореспондента на в. "Комерсант" Андрей Колесников. Той описва визитата на Путин в Прага през 2006 г. По пътя към летището Владимир Владимирович накарал кортежа да спре пред прочутата бирария "До Карловия мост" и влязъл, за да изпие една светла пилзенска бира.