Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: ОДМВР Шумен
Снимки: ОДМВР Шумен

Криминалисти от Шумен иззеха повече от 10 килограма марихуана. Над 16 500 дози от наркотичното вещество не са стигнали до пазара благодарение на бързата реакция на полицейските служители. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Наркотиците са намерени и иззети след сигнал от клиент на бензиностанция на автомагистрала "Хемус", близо до Шумен, малко преди обяд вчера. Той съобщил, че за зареждане на гориво спрял водач на "Опел Астра" със софийска регистрация, като на предния прозорец на автомобила имало лепенка, имитираща полицейски знак. Решил, че може да е измамник, тъй като шофьорът бил видимо неспокоен и се оглеждал постоянно.

Проверката на съмнителния водач е извършена в Шумен, на паркинг пред жилищен блок в района на автогарата, докъдето бил последван от полицейски екип. Зад волана бил Д.Е. /26 г./. По време на проверката в автомобила е намерена голяма торба, в която имало два прозрачни плика със суха листна тревна маса, с общо тегло около 5,5 кг. При извършения полеви наркотест реагирала на марихуана.

При последвалото претърсване в жилище, обитавано от 26-годишния мъж в шуменското село Царев брод, е намерена и иззета още пет грама суха листна тревна маса, по негови думи - марихуана, както и електронна везна, шест хапчета с лого, които предстои да бъдат лабораторно изследвани, и 2000 лева.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство. Разследването продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.