Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Пресцентър на МВР
СНИМКИ: Пресцентър на МВР

Ченгета иззеха оръжие, взривни материали и боеприпаси от мъж в Берковица

На 19.02.2019 г. след получена информация e проведена специализирана полицейска операция за противодействие държането на общоопасни средства. В хода на акцията полицейските служители са извършили претърсване във вила в берковската местност "Бабачевото", собственост и обитавана от 47-годишен местен жител. В имота са намерени и иззети 3 самоделни нарезни дългоцевни огнестрелни оръжия, 4 къси нарезни оръжия и пистолет "Парабелум" с 3 пълнителя, съдържащи 27 патрона в найлонов плик.

Иззети са още 250 патрони за гладкоцевно оръжие, пистолет и дългоцевно нарезно огнестрелно оръжие. При последващо претърсване в стопанисвано от 47-годишния помещение във входа на блок в берковски жилищен комплекс са иззети още 636 патрона от различни калибри, 7 огнепроводни шнура с текстилна оплетка и черна изолация и проводници с различна дължина с поставени 2 капсул детонатора.

От жилище, обитавано от 47-годишния в берковското село Замфирово, полицаите са иззели 4 боеприпаса, за които собственикът не притежавал надлежно разрешително. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал. 1 от НК. 47-годишният е задържан за срок до 24 часа в РУ Берковица.