Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо П.А., на 33 г., и С.М., на 45 г., за това, че в съучастие са отнели от М.М. 5 000 кутии цигари без бандерол за 37 500 лева, както и 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лева и кожен калъф за документи, като всичко е на обща стойност 41 500 лева. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата в града, цитирани от БТА. От обвинението уточняват, че в случая отнетото е извършено чрез употреба на сила и заплахи.

По делото е установено, че обвиняемият П.А. през посочения период бил служител на ОД на МВР-Пловдив.

На съд са предадени още четири лица на възраст между 32 и 45 години, които в качеството си на длъжностни лица - полицейски служители от отдел "Охранителна полиция" при пловдивската дирекция и служители на районното управление в Раковски, са поискали и взели подкуп от 20 000 лева общо, "за да не предприемат действия спрямо М.М. за пресичане и разкриване на престъплението, за което са имали информация" - държане на акцизни стоки без бандерол.

Деянието е извършено през декември 2016 г., когато в Пловдив М.М. превозвал цигари без бандерол и бил спрян до парк "Лаута" за "проверка". Шофьорът бил задържан с белезници от обвиняемите, които претоварили цигарите в друг автомобил, а от кожената чанта били отнети и посочените суми.

През март следващата година М.М. е бил извикан в РУ на МВР - Раковски, където четиримата обвиняеми, служители на реда, се договорили да му кажат, че знаят за цигарите без бандерол в микробуса и му поискали 20 000 лева, "за да не предприемат спрямо него законови мерки". Сумата е била получена на полски път край село Войводиново и разделена между четиримата.

Трима от всичките обвиняеми са с мярка за неотклонение парична гаранция, а двама са със задържане под стража по друго наказателно производство.