Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Бивша агентка на контраразузнаването на американските военновъздушни сили, избягала в Иран въпреки предупрежденията на ФБР, е разкрила на правителството в Техеран поверителна информация, включително името и задачата на тайна програма на Пентагона, предаде Асошиейтед прес, цитирайки представители на американското министерство на правосъдието.

Прокуратурата обвини вчера 39-годишната Моника Уит, че е предала свои бивши колеги от разузнавателната общност, разкривайки подробности от личния и професионалния им живот на Техеран. Четирима хакери, свързани с иранското правителство, са използвали тези данни, за да извършат кибератаки срещу служителите на контраразузнаването, предава БТА.

Уит привлякла вниманието на ФБР година, преди да избяга в Иран, след като посетила иранска конференция и се появила в насочени срещу САЩ видеоклипове. Тя получила предупреждение, но заявила, че няма да разкрие поверителна информация за работата си, ако се върне в Иран.

Както Уит, така и четиримата хакери бяха обвинени вчера на процес, воден в тяхно отсъствие. Те остават на свобода в Иран. Според американската прокуратура хакерите са работели за влиятелния Корпус на гвардейците на ислямската революция.