Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това твърди адвокатът на Мануела Радева. Неговият защитник обаче заявява, че дал парите, за да ги инвестира

Омъжила се само няколко седмици преди запознанството си с Кутър и въобще не работела в Ситибанк

Британецът Марсел Кутър и българката Мануела Радева, осъдена да му върне 182 000 паунда, прекарвали много време в целувки и въобще нямали делови отношения. Връзката им била интимна.

Това заяви адвокатът на 37-годишната ни сънародничка, която според решението на Върховния съд на Великобритания трябва да възстанови сумата на бившия си приятел, който е консултант на нефтени компании. До разрива им се стигнало, след като 57-годишният мъж разбрал, че Мануела не му е казала, че се е омъжила за друг само няколко седмици преди тяхното запознанство и че въобще не е инвестиционен банкер.

Според Майкъл Колард, адвокат на Радева, солидната сума от близо 200 000 паунда била предназначена за поддържане на луксозния стандарт на двойката.

"Не е важно дали парите са дадени, въпросът е за какво са били. Мануела и Марсел са харчели много пари. Става дума за състоятелен човек, с когото клиентката ми живеела", казва адвокатът на българката.

Консултантът купувал на Мануела скъпи подаръци,

водел я на ски уикенди и почивки и чанта на модната марка "Шанел".

Нийл Викъри, защитникът на Кутър, обаче заяви, че е много ясно, че парите са били за инвестиция. Кореспонденцията между двамата показвала, че говорят за споразумение в този дух.

"Само ми се струва, че е малко необмислено да вложа голяма сума в твоята банкова сметка", пише консултантът. На което българката отговаря: "Не се притеснявай - можеш изцяло да ми се довериш".

Така тя според съда го убедила, че ще употреби парите за негово добруване. Нямало никакво друго обяснение.

"Изглежда странно как опитен бизнесмен би отпуснал такава сума без писмено споразумение на някого, с когото едва се е запознал. Той признава, че е

постъпил наивно и че си бил загубил ума по тази жена”,

казва адвокатът му.

Двамата се "срещнали" в приложението тиндър през 2017 г. и не след дълго Мануела се пренесла да живее при своя приятел, тъй като той бил луд по нея.

Британски бизнесмен осъди бившата си приятелка - българката Мануела Радева да му върне 182 000 лири, които му взела с измама, съобщиха местните медии.

Сънародничката ни и жителят на Острова се запознали в приложението за запознанства "Тиндър" преди 2 г. Бързо стигнали до етапа да живеят заедно в апартамента на Марсел Кутър, тъй като той бил заслепен от нейния чар.

37-годишната Радева разказала на 20 г. по-възрастния си приятел,че е инвестиционен банкер в Лондонското сити. Изведнъж обаче Кутър научил, че Мануела не само не работи в престижното Сити, но и че не е без половинка. Омъжила се само няколко седмици преди двамата да се запознаят.

Кутър смятал, че Мануела ще инвестира от негово име дадените 182 000 паунда. Любимата на нефтения консултант признала, че е омъжена, но твърдяла, че се е разделила без скандал със съпруга си. Настояла, че богатият й приятел Кутър й дал парите, за да поддържат "скъп и луксозен съвместен живот".

Пред съда казала, че не е лъгала любимия си, защото

финансовите операции й били почти като хоби вечерно време

Но съдията показва запис от нейния профил в тиндър от февруари 2017 г., където пише, че работи в Ситибанк. Също така подписвала имейлите си като "Мануела Радева, инвестиционен капиталов мениджър".

Според решението на съда българката е измамила британеца и трябва да възстанови сумата. Решението включва освен близо 200-те хиляди лири

още 3641 лири паунда плюс съдебни такси от 20 000 лири

Мануела е успяла да се отърве от плащането на други 36 000 евро, които Кутър търсел от нея. Съдът постановил, че няма доказателства да е очаквал да си върне последната сума.