Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двамата братя Горан Станев и Станьо Маринов от Долни Дъбник, за които стана ясно, че според ТЕЛК комисия се водят 100 процента слепи, а всъщност карат мерцедеси и аудита без проблем, живеят в най-тузарските палати в града. Въпреки съмненията, че двамата мъже изкарват парите си от нелегална дейност, се оказва, че основният източник на техните финанси бил не кой да е, а майка им Иванка.

Проверка на "168 часа" показа, че преди шест години тя е обвинена за измама на стойност 2,5 млн. долара. Голямата сума прибрала благодарение на "пророческите" си дарби.

Ромката лъжела чужденки, че над тях тегне проклятие и то трябва да бъде развалено, ако не искат да им се случи нещо по-лошо. Най-зле ужилени се оказали няколко палестинки.

Парите от тях обаче тя не прибирала само кеш. Тъй като искала големи суми, които измамените жени нямало как да й дадат в момента, те търсели алтернативни начини за разплащане. Така в ръцете на врачката освен долари попаднало и солидно количество златни накити. Измамничката организирала няколко срещи с наивните жертви, на които всеки път ги вкарвала в заблуждение, че се е появила нова черна прокоба и ако тя не бъде премахната, все едно нищо не са свършили. Обвинението тогава твърди, че част от жените са били измамени не само по веднъж, а повече от 200 пъти.

Именно заради престъпната схема през 2013 г. се проведе

акция срещу

цялото семейство

на Иванка. Разследващите се задействали заради огромните суми от Палестина, които постъпвали по сметките на фамилията. Още тогава стана ясно, че кланът Маринови разполага с 11 скъпи леки автомобила, както и много пари в банкова сметка. Въпреки това до сегашния скандал нито един от заможното семейство не е бил вкарван в затвора. Разминавали са се само с парична гаранция. Благодарение на Иванка цялата фамилия живее в лукс. Колите, които карат, са най-малкото, което притежава семейството. Те се радват и на огромни къщи, които приличат на палати. Маринови живеят в големи имоти на три етажа, които разполагат с няколко гаража и големи градини. Каква е тяхната стойност, тепърва ще се установява.

Към днешна дата се знае, че двамата братя са поредните, които вземат помощи, без изобщо да имат нужда от тях. Разследване на Нова телевизия показа как те съвсем безпроблемно шофират колите си и дори си позволяват да минават с 200 км/ч в населени места.

Въпреки че се водят слепци, Горан и Станьо са стари познайници на полицията и то с актове и присъди за шофиране на автомобил без шофьорска книжка. Самите те дори не опитвали да крият това, че мамят системата. Във фейсбук профила си Горан сам качвал клипове, в които показвал как лети с луксозните си коли по местните улици.

Въпреки завидните им шофьорски умения лекари от ТЕЛК - Плевен, са преценили, че мъжете са слепи и имат

нужда

от асистент

Те обаче обяснили, че са се подписали под становището, защото им било дадено заради решение на административния съд в София.

На 5 февруари стана ясно, че и няколко ромски клана в Ямбол са получавали инвалидни пенсии, въпреки че са напълно здрави. Част от "инвалидите" дори работели в сферата на строителството, други изкарвали прехраната си в чужбина.

Такава е историята на Вяра Янкова, която според решение на ТЕЛК е инвалид, тъй като е прекарала тежък инфаркт и се движи трудно. Това обаче се оказва невярно, защото жената е здрава и доскоро дори е работила.

Друга пък е с ТЕЛК, според който е

75 процента

инвалид

отново след прекаран инфаркт. Според документите й тя е трудноподвижна и се налага да използва бастун. Това обаче е само на хартия, тъй като от една година въпросната жена е на гурбет в Германия. Сходни случаи има и с други роми от махалата в Ямбол.

В коя болница са издавани тези решения, четете в печатното издание на "168 часа".