Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стойчо е на 39 години, разведен, продава талони за лотарията в една лавка. Работата не е много, освен около деветия ден на месеца, когато възрастните хора получават пенсиите си. Тогава става лудница. Пред лавката се извиват опашки, талоните свършват, размахват се бастуни, хвърчат ченета. Хазартът в държавата процъфтява.

През останалото време Стойчо няма много работа и му остава време да разсъждава върху глобалните проблеми на човечеството.

Глобалните проблеми са много и разнообразни, и според Стойчо само един човек в света може да ги реши. Този човек е Путин.

Според Стойчо Путин е свръхнадарена личност, съчетала качествата на Моцарт, Цезар, Шекспир, Памела Андерсън и Христо Стоичков. Освен това Путин е и джудист и може да набие, когото си поиска. Много е як и не цепи басма нито на американците, нито на европейците, нито на руснаците.

След като приключи работния си ден в лавката, Стойчо отива да види своя приятел Кирчо. Кирчо работи като охрана на един паркинг и също има изградена визия за световната политика. Но тя не съвпада със Стойчовата.

Според Кирчо също има политик, съчетал качествата на Моцарт, Цезар, Шекспир, Памела Андерсън и Христо Стоичков. И този човек се нарича Иван Костов. Единственият му недостатък е, че е вегетарианец. Как може да рупаш зеле, при положение, че природата е създала пържолите – това Кирчо не може да го разбере. Но няма съвършени хора. Дори по слънцето има петна.

Всеки ден Кирчо и Стойчо обсъждат актуалната политическа ситуация и задълбочено анализират новините от авторитетните сайтове.

– Четох в един сайт, че Путин е измислил ново оръжие – казва Стойчо. – Гигантска инжекция, голема колко ей тоа блок отсреща, пълна с некаква избухлива течност. И ако Путин нещо се ядоса на тия американците, ше инжектира тая течност директно в земното кълбо на двайсе километра дълбочина, там къде е лавата… И от лавата тая течност като се запали, и целото кълбо ше гръмне.

– Е, нали и самия Путин ше гръмне… – усеща възможност за пробив Кирчо.

– Нема да гръмне. Той е измислил сичко – обяснява Стойчо. – Точно преди да натисне копчето на инжекцията, Путин и най-близките му приятели там ше се качат у една ракета къде ги изстрелва некъде зад Марс на една тайна планета само за руснаци. И там са си направили джакузита и ресторанти и даже зала за джудо, щото Путин има черен колан, нали.

– Не може да се отиде на Марс – възразява Кирчо. – Американците откога се опитват да стигнат дотам, но не успяват.

– Не успяват, щото са изостанали – ухилва се Стойчо. – Руснаците са сто години по-напред от тях във всеко отношение.

– Тогава защо са по-бедни? – заяжда се Кирчо.

– Не са по-бедни, бе! Само се правят – казва Стойчо. – Просто не искат да бият на очи. Като тоа комшията у нашия блок. Кара последен модел BMW, а иначе си живее у гарсониера. И даже не си плаща сметките за входа. Много скромен човек.

– Аз па четох една статия, къде пише, че България в целата си хиляда и тристагодишна история не е имала по-успешно управление от правителството на Иван Костов – казва Кирчо. – И по икономика и по сичко. Сравняват го със Стамболов, със Симеон Велики и с Хан Аспарух.

– Костов източи държавата – измърморва Стойчо. – Продаде заводите на безценица. Даде цела авиокомпания на Гад Зееви на цената на един апартамент. А Кремиковци го продаде за един долар. Това е национално предателство.

– Така ше кажете вие, рубладжиите – започва да обижда Кирчо. – Докарахте България до трета национална катастрофа.

– Костов я докара до четвърта! – изкрещява Стойчо – Ама соросоидите продължавате да го защитавате. Щото лапате пари от престъпни американски фондации. Слуги на Тръмп, това сте вие!

– А вие сте подлоги на Путин!

Двамата усещат, че са прекалили и мълчаливо дърпат фасовете си. От толкова години са приятели, бива ли да се карат заради некви непознати хора…

– Ким Чен Ун имал нова ракета – опитва се да смени темата Стойчо. – Голема колко ей тоа багер. И щел да я пусне директно върху Белия дом, ако Тръмп продължи да му се отваря.

– Леле, направо ше ме уплашиш – смее се Кирчо. – Ким Чен Ун е един палячо. Ако руснаците не му дават пари, досега да е умрял от глад.

– Е как му дават пари, като викаш, че били бедни? А? – триумфира Стойчо. – Нали уж били много бедни! Кажи де!… Хахаха.

– Във всеки случай не са толко богати колко американците – минава в контраатака Кирчо. – Имам един братовчед къде живее в Маями. И вика: тука е раят, братче. Кметът на Маями пуснал по водопровода биричка вместо вода. Напълно безплатно! Пускаш чешмата и си точиш биричка. А ако некой случайно не може да си намери гадже, подава молба в общината, и от общината му пращат най-новата плеймейтка, абсолютно безплатно. Идва мацката, изчуква го и си заминава. Това в Русия никога не може да стане.

– Аз не мога да разбера как може американците да са толко прости, че да си изберат за президент Тръмп. Толко прости хора нема никъде – казва Стойчо, дръпва от цигарата, хвърля фаса на тротоара и пуска SMS кого да изгонят тая вечер от Биг Брадър.

*От ivosiromahov.com