Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Операцията за издирване на моряците от двата кораба, които горят в Черно море, вече не е спасителна, а издирвателна, защото няма шанс да бъдат намерени оцелели. Това заяви тази сутрин пред журналисти пресслужбата на руската Федерална агенция за морски и речен транспорт, предаде ТАСС.

Четиринадесет души са загинали при пожара, избухнал вчера на два кораба в района на Керченския проток край Крим. Това съобщи източник от аварийните служби на полуострова, цитиран от ТАСС и БТА.

По последни данни са спасени 12 от общо 32 моряци. Шестима души остават в неизвестност.

Към шест сутринта местно време пожарът още не е бил угасен.

По последни данни спасени са 12 моряци, 10 са намерени загинали. По-рано бе съобщено, че съдбата на десет души е неизвестна.

Асошиейтед прес съобщи за 14 загинали, като уточни, че телата на трима от тях са били единствено забелязани във водата, но не е било възможно да бъдат извадени.

Пожарът започна вчера на корабите "Маестро" и "Канди" в района на Керченския проток извън руски териториални води. По предварителни данни огънят е избухнал при претоварване на гориво от единия кораб на другия.

На борда на "Канди" са се намирали 17 човека - девет граждани на Турция и осем на Индия. На борда на "Маестро" е имало 15 души - турски и индийски граждани.

Пет морски съда продължават издирването на телата на членове на екипажите на двата запалили се кораба. На сутринта е предвидено да се включи и хеликоптер, съобщи Новоросийският морски спасително-координационен център, цитиран от ТАСС.

Тази нощ времето в района се влоши. Очакват се валежи от дъжд и мокър сняг, с пориви на вятъра до 60 км/час. Лошото време засега не позволява спасените моряци да бъдат закарани на брега.