Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо трябва да ви подръчквам? Те ви избиват зъбите с някоя жълта новина, а вие се сгушвате и не им отговаряте. Нахейти ви първата дама, вие мълчите - само един Тома Биков отговаря, скастри инертността на хората си министър-председателят. И нареди: Към всеки човек да сме човеци!

"В началото "Конрад Аденауер" не искаха да се виждат с нас, имаха други фаворити. Оказа се, че тези фаворити не са нито десни, нито сини, а са си направо болшевики." Това заяви лидерът на ГЕРБ - премиерът Бойко Борисов Борисов. И благодари на фондацията, че е осигурила на ГЕРБ да е финансово независима партия.

Избори след избори - в голямата си част ние го защитихме. От най-елементарните неща - да няма джипове по Витошка, да не се разрушават паркове, да има метро, нови трамваи, автобуси и детски градини. Всичко това ние го направихме. Ако честно ме питате, направихме повече, отколкото може една партия, но предните не бяха направили нищо - магистрала "Струма", която трябваше да е за олимпиадата в Гърция готова, но беше забита в калта в "Люлин"... Ако не бяхме направили Южната дъга, просто София щеше са колабира, щяха да се наредят колите една след друга и да спрат. 

Снимки ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Снимки ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Борисов се обадил тази сутрин на кмета на Девин, за да го накара да намери работа на родители на дете с увреждания и въпросът вече е решен. "И с това се занимава", каза премиерът.

"Кмет по кмет, както ви гледам - няма град, в който нещо да не е направено. В същото време има недоволство. Не мога да си го обясня. Както и в Щатите. Никога в историята не са имали такъв бюджет, а 30 дни са вече без правителство. Немската икономика се къпе в пари - 3000 милиарда евро БВП. Франция да я коментирам ли? Италия, Белгия... Значи нещо има, което трябва да променим", посочи главния проблем Борисов.

"Да не говорим, когато министри и депутати си прехвърляте един на друг. Кой печели от това? И Цветанов трябва да показва висшия си политически пилотаж, понеже много обичам с пилоти да споря, за да ви поправя откровени глупости. Хиляди блокове санирахме, а вие не изкарахте веднъж хората си, за да кажат дали са доволни или недоволни. Изкараха от опозицията два блока и в публичното пространство излезе, че калпаво сме санирали. Ако е вярно, е чудовищно, а ако не е, защо си мълчите? Вие мислите, че всичко е лесно, но то не е? Знаете ли как се свива контрабанда от 34% на под 5%, за да има пари? Няма да пускам вече пари за саниране", критикува премиерът инертността на актива си по места.

И продължи: "Арестуват се хора, затварят се фабрики, терористи. Къде ви е съпротивителната сила? Излезе първата дама, нахейти ви, и трябва да излиза Тома Биков, дежурен, да й отговаря."

"Никога не е имало толкова арести и борба с корупцията, а се говори, че има. Най-корумпираните хора говорят за корупция в момента. Но аз съм убеден, че някъде може и да има. Ако вие не си вземете мерки и не си почистите къщичките, рано или късно това ще избие - дали в суджук или друго... Хората искат справедливост, не искат да се правим на по-важни от тях, защото ние не сме. Не сме се и променили. Ако някой се появи с по-лъскава кола и е излетял в облаците, махайте незабавно", даде инструкции Борисов. И нареди: "Към всеки един човек трябва да сме човеци. Ние всяка душа, всеки човек трябва да го чуем и да му помогнем. Защото имаме ресурса да му помогнем. Някъде има грешка - трябва да си я поправим на мига."

"Наблегнете на това какво е направено. За едно село това е важно - че има за първи път вода. Защо трябва да ви подръчквам? Те ви избиват зъбите с някоя жълта новина, а вие се сгушвате и не им отговаряте", скара се Борисов на авангарда на ГЕРБ.

И уточни: "Огромна работа вършите. Намерят плочка крива, снимат я от всички ъгли. Трамваите тропаха, не можеше да спят хората. Живеех на "Граф Игнатиев"... Само, като ги чуете, трябва след час да има реакция, защото знам, че сте по презумпция невинни. Иначе какво? Искат да ни съборят от власт. Те се борят за власт. Ние искаме да направим по-добър живота на хората, затова вдигаме доходите и затова инвестициите са в реалната сфера, а не във вериги, ЕРП-та и оператори. В регионите са живи инвестиции.

Стигна се дотам американският посланик да ме пита защо обявените американски инвестиции са два пъти по-ниски от реалните. Казвам: "Защото аз не ги отчитам."

"Парламентът ни е дал правото да преговаряме за най-доброто, а не само за машина, която да си кръжи. Ако не успеем, тогава да си вземем това такси, но на нас, Данче, ни трябва автобус", каза Борисов по повод спора кой от двата типа изтребители да се купува. Той благодари на ДПС, че е подкрепя ГЕРБ за самолетите и за евроинтеграцията.

"27% беше външният дълг, сега е 20% - защо не им напомняте? И как им бяха спрени еврофондовете...", зададе тон за контраатака Борисов. "Те не искат да правим "Хемус" - вие си мълчите. Като за санирането, като всичко останало. Защо си мълчите? Не ви е важно ли? Какво лошо искаме да направим? Ако е било лесно, Тодор Живков да го е направил. БСП да са го направили, ДПС да са го направили, Костов да го е направил."

"Да ви изпитам за европредседателството какво знаете вие и какво очакват от Румъния. Не може да кажете. Нас всички ни хвалят и ни благославят, че сме поставили акцента върху Западните Балкани. Това е българското председателство, не Борисовото, не герберското. Защо е тази омраза? От Париж до Берлин и от Белия дом до Москва казват колко добре сме се справили", подчерта Бойко Борисов. Той напомни, че съкращава 1600 души от администрацията, като така увеличава и възнагражденията на останалите.

Премиерът зададе какво още трябва да се направи, конкретно: "До изборите магистралата да е до Благоевград. Март искаме да направим 5 първи копки едновременно по "Хемус", да стартираме. Пожелавам ви да карате бавно."

"Чуйте - обичам ви, но не е даденост това. БСП, с тези провалени и гонени от управлението политици, ни доближават. Това, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя", стегна хората си Борисов.