Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-богатият човек в света и основател на компанията за онлайн търговия „Амазон” – Джеф Безос, се развежда с дългогодишната си съпруга Макензи.

Според милиардера

решението е взето по взаимно съгласие,

приятелски и с намерението двамата да продължат съвместната си работа и проекти.

Веднага след новината започнаха залозите колко милиарда ще получи Макензи Безос от развода и дали няма да се нареди сред най-богатите жени в света.

Освен утвърден писател тя е един от първите назначени служители в "Амазон". При липса на извънбрачно споразумение, като акционер в компанията, тя задължително получава 1/2 от всичко придобито по време на брака. Отделно ще се сдобие с половината от близо 140-те млрд. долара лично богатство, натрупани от Джеф Безос за 25-те години съвместен живот със съпругата му. Макензи ще получи и някои от именията, самолетите и яхтите на богаташа.

Интересното тук е, че няколко дни след обявената новина някои американски списания разкриха, че истинската причина за раздялата на семейството е

тайна връзка на мултимилиардера

с бившата телевизионна водеща Лорийн Санчес. Журналисти следили основателя на “Амазон” в продължение на четири месеца през териториите на пет щата и разполагат дори с цяла серия интимни текстови съобщения и снимки, разменяни между него и Санчес.

Адвокатът на Безос побърза да обясни, че той и съпругата му са били официално разделени отдавна, намеквайки, че във връзката на милиардера с Лорийн Санчес няма нищо скандално.

Всъщност Джеф Безос е роден на 12 януари 1964 г. в град Албакърки, щата Ню Мексико. След семейни проблеми се мести с роднините си във Флорида. На ранна възраст проявява интерес към електрониката, а

в гимназията се ориентира към компютрите

В тази област бъдещият милиардер завършва университета в Принстън през 1986 г. и започва кариера на "Уолстрийт". През 1990-а е най-младият директор на инвестиционна банка, а три години по-късно се запознава и сключва брак с Макензи.

През 1993 г. в зората на интернет е създадена концепцията за "Амазон" – първоначално като първата онлайн книжарница. Оттам бизнесът се пренасочва към резервации на туристически почивки, а впоследствие и като най-големия централен интернет магазин за всичко необходимо.