Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Само с глоба, но без изтърпяване на наказателна отговорност, се размина бургазлия, вилнял със самурайски меч в студентско общежитие, съобщиха за "24 часа" от пресцентъра на съда.

Случаят е от 1 ноември, 2016 г., но едва сега районният съд в Бургас постанови административно наказание глоба в размер на 1000 лв. за подсъдимия Стоян С.

Малко след полунощ на 1 ноември 21-годишният тогава младеж нахлул в студентското общежитие на държавния университет "Проф. Асен Златаров" в бургаския к-с "Славейков". Видимо пиян, Стоян развъртял еднометров самурайски меч с дължина на острието 73 см. и започнал да блъска силно по вратите. Най-агресивен бил пред стаята на студентка на 7-я етаж в общежитието, която в този момент имала гости. На нея въоръженият мъж крещял "Ей, кучко, боклук, излизай". Тя обаче не му отворила. Тогава пияният младеж се разкрещял по коридора и започнал да вика "Мишки, няма да ми се правите". Пред шашнати студенти Стоян нареждал "Недей гледа, ей сега ще дойда при теб и ще видиш какво ше стане".

След като е бил задържан, срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство, той е  с чисто съдебно досие, уточниха от пресцентъра на съда. Освен глобата, Стоян С. трябва да плати и разноските по делото. Решението на районния съд може да бъде обжалвано пред окръжни магистрати.