Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пресконференцията на Анди Мъри, на която обяви, че ще сложи край на кариерата си най-късно на „Уимбълдън“ през юли предизвика огромен отзвук в социалните мрежи.

Един от първите, които реагираха на тъжната новина беше Григор Димитров, който от години е много близък с двукратния олимпийски шампион.

„Ще приключим с тениса, но приятелствата са за цял живот. Това, което си направил за спорта, ще остане вечно. Надявам се да имаш силен и здрав край (на кариерата), приятелю!“, написа българинът в Туитър и илюстрира текста си със своя снимка с британеца от „Уимбълдън“.

Треньорът на Гришо Дани Валверду, който дълги години беше в щаба на Мъри, пък написа: „Благодаря ти, Анди, че винаги си бил себе си“.

Преследваният от множество контузии Хуан Мартин дел Потро също реагира емоционално на вестта за оттеглянето на бившия №1, предава БНР.

„Анди, току-що гледах пресконференцията ти. Моля те, не спирай да опитваш. Продължавай да се бориш! Мога да си представя твоята болка и тъга. Вярвам, че ще успееш да преодолееш това. Заслужаваш да се оттеглиш, когато сам решиш. Обичаме те и искаме да те видим щастлив“, пожела аржентинецът на Мъри.

Кевин Андерсън пък написа: „Мислите ми са с теб и наистина се надявам да те виждаме да се бориш на корта. Оздравявай бързо… Тенисът е по-добър с теб“.