Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Жена е била нападната и ограбена привечер в четвъртък в Лом. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Монтана.

Жертвата на грабежа е 44-годишна жителка на крайдунавския град. Малко след 18 часа вчера тя вървяла по улица „Шести септември“ в посока към квартал „Зорница“. Въпреки ранния час, вече се било стъмнило, а в района след блок №46 нямало и улично осветление.

Именно там жената била нападната. Непознат мъж я настигнал, блъснал я и я съборил на земята. След това той свалил от гърба ѝ раница и побягнал с нея в неизвестна посока. В откраднатата чанта имало сам дребни лични вещи и парфюми. Апашът се надявал да отмъкне парите й.

Потърпевшата е транспортирана в ломската болница, където е прегледана и освободена.

На 30-ти декември м.г. около 23 часа на бул. "Трети март" в близост до кръстовището с ул. "Тунджа" в гр. Монтана неизвестен извършител нанесъл удар в лявото слепоочие на 65-годишен местен жител, при което мъжът паднал на земята, а нападателият му отнел мъжки кожен портфейл, със сумата от 10 лв, лична карта, шофьорска книжка, 2 осигурителни карти, 2 дебитни карти, мобилен телефон "Самсунг Галакси Джей 3", с поставени 2 сим карти.

Три дни след това в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ Монтана са разкрили извършителя - криминално проявеният и осъждан М.В. на 30 години от гр. Берковица. Намерен е мобилният телефон на потърпевшия. РУ Монтана продължава работата по издирване на извършителя на грабежа.