Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корина Шумахер СНИМКА: РОЙТЕРС
Корина Шумахер СНИМКА: РОЙТЕРС

Съпругата на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - Корина, публикува съобщение в профила си във фейсбук от името на цялото семейство и се обърна към многобройните фенове на Шуми по целия свят, съобщи "Билд". Утре - на 3 януари, той навършва 50 г.

"Радваме се и искаме да благодарим от сърце, че ще празнувате 50-я рожден ден на Михаел заедно с него и с нас. Бъдете сигурни, че той е в добри ръце и правим всичко възможно, за да му помогнем. Молим да проявявате разбиране, когато следваме желанията му и една толкова чувствителна тема като здравето, оставяме в сферата на личния живот. Изказваме искрена благодарност за вашето приятелство и ви пожелаваме здрава и щастлива 2019 г."

В съобщението си Корина разкрива изненада за феновете като подарък за рождения ден на шампиона -  фондацията Keep Fighting е създала виртуален музей за Шумахер.

Официалното приложение за него ще бъде пуснато утре и ще показва успехите на 7-кратния победител. Семейството му пожелава на феновете да се забавляват с него.

През декември 2013 г. при инцидент в Мерибел Шумахер получи сериозна травма на главата и бе откаран с хеликоптер в Гренобъл, в критично състояние.

Наложи се спешна операция, а лекарите предизвикаха състояние на изкуствена кома, за да спасят живота му. Оттогава е прикован на легло.

На 16 юни 2014 г. мениджърката на Шумахер Сабине Кем обяви пред медиите, че Михаел Шумахер е излязъл от комата.

Той е напуснал болницата, след което е приет в Университетския болничен център на департамента Во в град Лозана, където продължава дългата фаза на възстановяване и рехабилитация.

На 9 септември 2014 г. Сабине Кем съобщи, че Шумахер се е върнал вкъщи и неговата рехабилитация ще става у дома.

На 7 юли 2016 г. Кем коментира, че „…Засега ситуацията е толкова сложна, че ние не можем да предоставим каквито и да е подробности.“

През декември 2016 г. стана ясно, че семейството на Шумахер е похарчило за лечението му 16 млн. евро и е било принудено да продаде къщата им в Норвегия и самолета на спортсмен