Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През 1993 г. 13-годишно момче го обвинява в сексуално посе гателство , но след смъртта му признава: Баща ми ме принуди да лъжа, за да изкара пари

Педофил или жертва на алчни родители е бил краля на попа Майкъл Джексън?

9 години след смъртта му споровете продължават, тъй като приживе срещу него бяха заведени 15 дела за сексуално посегателство върху малолетни момчета. По всичките обаче Джексън беше оправдан.

1993 г. е фатална за талантливия певец. Веднага след световното му турне Dangerous Майкъл Джексън е обвинен в сексуален тормоз от 13-годишния Джордан Чандлър. Новината предизвика скандал, равностоен на цунами, което буквално унищожи репутацията на Краля на попа.

В съдебната зала Джордан Чандлър успява перфектно да опише задните части на Джексън, както и отличителни белези на гениталиите му. Малко след това пред психиатър и пред полицията той дори заявява, че с Майкъл са имали и по-интимни отношения, като целувки и др.

Музикантът се договаря със семейството на Чандлър и плаща 20 млн. долара обезщетение. Обвиненията са свалени, но имиджът на певеца завинаги е опетнен и до края на живота си той е обявяван за педофил.

След внезапната смърт на Майкъл Джаксън обаче Джордан Чандлър разкри в свой блог в интернет каква всъщност е истината – той директно написа в блога си, че никога не е имало нищо между него и Джако.

„Не съм искал да лъжа и унищожа Джексън, но го направих заради баща ми – пише момчето. – Той ме караше да манипулирам психиатрите и полицията. Сега мога само да кажа: Майкъл, толкова съжалявам, ще можеш ли някога да ми простиш?“

Всъщност винаги е имало подозрения, че 13-годишният тогава Джордан е излъгал. Неговият баща Евън Чандлър бе записан да казва: „Няма как да загубя, ако доведа нещата докрай. Ще взема всичко, което искам от него, и това ще го унищожи завинаги.“

Оказва се, че под влиянието на баща си Джордан е бил принуден умело да манипулира всички.

„Сега, след всичко случило се, не мога да лъжа повече – пише Чандлър. – Майкъл Джексън никога не ме е докосвал. Всичко бе заради желанието на баща ми да избяга от бедността.“

Дали обаче този първи случай подсеща и други родители да се възползват от сринатата репутация на Джексън и да забогатеят на негов гръб?

Малко след обвинението на Чандлър в сексуален тормоз идва второ. Този път отново 13-годишният Гевин Арвизо заявява, че Майкъл Джексън се е опитал да се възползва от него.

В обвинителния акт е описано как Джексън е опитал да отвлече момчето, за да му даде алкохол и след това да спи с него. Адвокатите на Краля на попа категорично отричат тези обвинения и посочват, че настоящият съдебен процес е насочен срещу Джако с цел родителите на 13-годишното момче да измъкнат пари от певеца. Те представят доказателства, че майката на детето и преди е предявявала подобни обвинения срещу други хора, включително и срещу съпруга си.

Въпреки това документите, изложени в съда от адвоката на майката, описват Джексън като манипулативен сексуален хищник, който използвал различни начини, за да сломи волята на децата и да си осигури извратен секс.

Доводите обаче не издържат в съда и попкраля е оправдан и по това дело през 2005 г.

Каква е истината за Краля на попа, четете в хартиеното издание на списание "Космос"