Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Племенник на тв водещата Гала е бил застрелян от полицията на улицата в САЩ. Гала веднага тръгнала към щатите да подкрепи брат си и затова не бе на екран миналата седмица. Това съобщава в. "Уикенд".

Новината е вярна, потвърдиха за "24 часа" близки на водещата. Проверка на "24 часа" из медиите в щата Ню Йорк показа, че на 10 декември т.г. в градчето Фредония е бил застрелян млад мъж. Според полицията служителите й се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. "Либърти" в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат от там. Младежът излязъл от къщата и тръгнал срещу тях, размахвайки нож, самият той бил порязан на няколко места. Според официалната информация полицаят му извикал на спре, но след неподчинението му стрелял при самоотбрана и убил младежа.

Жертвата се казва Георги (Джордж) Пенев. Неговата сестра Мария пише в страницата www.gofundme.com:  В 2 ч. през нощта на 11 декември ме събуди звънът на телефона. Полицай ми каза, че моят брат Джордж, познат на по-голямата част от Бъфало като Пенев е бил прострелян четири пъти в гърдите от полицай от Фредония в понеделник, 10 декември в 1:30 ч. следобяд. Полицаят нямало да бъде обвинен в нищо. 

Мари пише колко чудесен човек е бил Джордж: "Той имаше удивителната способност да се разбира с всекиго. Толкова обичаше братовчедка ни Мари (това е името на дъщерята на Гала - б.р.), че когато родителите ни му съобщили, че ще има сестра, той настоял да кръстят и мен Мари."

Тя разказва и спомени за брат си, след което обяснява, че събира пари за погребението и за разходите за адвокат.

"24 часа" изказва съболезнования на близките.

Факсимиле от http://news.wbfo.org
Факсимиле от http://news.wbfo.org