Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Захари Чернев Снимка: МВР
Захари Чернев Снимка: МВР

Няма доказателства за стрелба, обяви съдия Доротея Кехайова

Полицаите стреляха по мен много пъти, бях под стрес, уплаших се и избягах. Това каза в Софийския градски съд 23-годишният Захари Чернев, който миналия петък едва не уби полицай с колата си при проверка на столичния булевард "Александър Малинов".

Инцидентът стана около 23:15 часа. Униформените спрели фолксвагена на Захари, защото им се сторили съмнителни както шофьора, така и автомобила.

Младежът от квартал "Дружба" потеглил назад, изминал около 2 метра разстояние и ударил паркирано "Рено".

След това рязко тръгнал напред в посока към тревните площи. В това време двамата полицаи от патрула се намирали около два метра от колата. Захари се насочил към единия от тях, който стоял на тротоара близо до тревата. Той не спрял, а направо се насочил към униформения. Полицаят паднал първо върху капака, а след това и на земята.

От удара униформеният има счупени 5 ребра, други три са с травми, има счупен таз и счупен десен крак.

След инцидента Захари зарязал колата си на паркинг в Студентски град и два дни се укривал при приятел.

В хода на делото пред СГС стана ясно, че той е успял да се отърве от два пистолета, единия от които газов, както и от наркотици, които са били в колата.

Захари е получил основа присъда през 2016-а за разпространение на дрога.

Той бе заловен едва в понеделник, след като два дни се укрива от органите на МВР. Съдия Доротея Кехайова която гледа делото за определяне на мярката за неотклонение посочи, че няма никакво доказателство по автомобила му да е стреляно.

Както по колата, така и около нея не са открити следи от куршуми. Тя го остави в ареста.