Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Точно десет дни преди да бъде зверски убита на 17 декември в столичния хотел "Рила", 24-годишната Златена Стоянова празнувала 3-тата годишнина на своята племенница.

Девойката била изключително щастлива и няколко дни преди това разказвала с какво нетърпение го очаква. Близки на момичето разказват пред "168 часа", че то било много привързано към малката, въпреки че от години не живеело в родния си град Гълъбово. Вероятно затова Златена написала пост във фейсбук по този повод: "Честит рожден ден на малката ми принцеска, да си ми жива и здрава и все така весело дете!".

Според приятели на момичето тя била

спокойна

и уравновесена

Учела в Професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" в Стара Загора, а след завършването си решила да остане да живее в града. Прибирала се в Гълъбово само по празници. Странно за познатите й било, че в един момент тя спряла да общува с приятелките си там, но го отдавали на факта, че не прекарвала много време там.

Предпочитала Стара Загора, а голямата й слабост бил нощният живот. Обичала да излиза на партита и да се прибира късно. На 14 декември във фейсбук си направила разбор на годината. Той представлява клип, в който са сложени няколко снимки, които тя е качвала в социалните мрежи. На голяма част от тях е с компания в заведения, а на останалата с младеж, с когото се целуват и прегръщат. Това обаче не е Димитър Ръжев, защото момчето изглежда много по-младо от 37-годишния мъж.

Близките на убитата все още са в шок от случилото се. Никой от тях не познава убиеца на Златена и не го е виждал на живо. Пред тях момичето дори не го е споменавало. Че не познава мъжа, потвърждава и майката на убитата - Гергана Стоянова.

От полицията тя научила, че всъщност дъщеря й е

отседнала

в хотел в София,

а неин гост бил самият Димитър. Жената обаче няма идея как той се е запознал със Златена. Гергана взриви социалните мрежи със статус, който публикува часове, след като научи трагичната новина.

"Всички, които познаваха моето златно момиченце, нека й кажат едно последно сбогом под тази снимка, защото тя никога вече няма да бъде между нас - пише жената. - Убиец отне живота на детето ми днес. Сбогом, слънчице на мама. Чакай ме там. Аз ще дойда при теб. Обичам те, красива кукличке."

От публикациите на Гергана в профила й става ясно, че на 14 февруари миналата година е починала бабата на Златена - Златка, на която тя е кръстена.

За близките на убитото момиче животът на екзекутора все още е пълна мистерия. Те научават повече за него от публикации в медиите.

Засега се знае, че е шизофреник и наркозависим. Лежал е в затвор за притежание на наркотици и имал присъда за кражба на части от казан за ракия. Убиецът дори бил женен и с две деца, но се развел със съпругата си по нейно желание, тъй като често й посягал.

Оказва се, че Димитър се издържал главно от продажба на поземлени имоти в родното си село Брестник. Проверка в имотния регистър показва, че последния го продава

четири дни

преди да извърши убийството

С парите, които взема от него, заминава за Пловдив, където двамата със Златена се отдават на купони и нощен живот. Моментите от тогава са запечатани на снимки в пловдивска дискотека, където двамата заедно позират.

Миналия месец той отново продава имот, но този път в село Брани поле. Седем месеца по-рано продава още няколко парцела в родното си село. През 2016 и през 2015 г. също не е пропуснал да спечели от продажба, а през 2011 г. дори е съден от брат си за селскостопанска постройка.

Изглежда, че по-голямата част от парцелите му са по наследство, тъй като в почти всички имотни сделки фигурира неговата баба Василка. Другата част от имотите са прехвърлени чрез покупко-продажби.

От какво още се издържал Димитър, четете в печатното издание на "168 часа".