Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият общински съветник от ДПС в Плевен Методи Петков и негов съучастник се изправят в понеделник пред Апелативния съд във Велико Търново по дело за побой и гавра с рибар, когото принудили да яде жива риба, защото го хванали на язовир, свързан с местия общинар.

В края на юни т.г. Окръжният съд в Плевен призна за виновен Петков в това, че през нощта на 25 срещу 26 юли 2016 г. в землището на с. Каменец, обл. Плевен, с цел да принуди Даниел Д. да поеме имуществено задължение в размер на 15 000 лева, го заплашил с насилие и го принудил против волята му да консумира прясно уловена риба. Методи е осъден и затова, че в съучастие като извършител с Бисер Б., Илия Б., Златко Б. и други неизвестни извършители, причинил на мъжа средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на страничен израстък на поясния прешлен. Групата на Методи пребила жестоко мъжа с бухалки и сопи.

За гаврата той е осъден на 4 години затвор и 2000 лв. глоба. Оправдан е по повдигнатите обвинения от прокуратурата за грабеж и хулиганство.

Със същата присъда, Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимият Асен П. от с. Буковлък, обл. Плевен за невинен по всички повдигнати му обвинения за участие в среднощния екшън.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Окръжна прокуратура – Плевен и въззивни жалби от подсъдимия и от частния обвинител.