Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Американският промоутър Робин ди Маджо, арестуван по подозрения, че е присвоил $750 000 за благотворителен концерт в България, е похарчил $251 370 от тези пари, за да купи къща на бившата си съпруга. Той също така профукал сумата, предназначена за хонорари на изпълнителите, за “коли, плащания по кредитни карти и лични нужди”.

На бившия музикален директор на ООН вероятно ще бъдат повдигнати обвинения във финансова измама. Според ищците на Ди Маджо били връчени 750 хил. долара, след като той се съгласил да помогне на фондация “Мир за теб, мир за мен” в организирането на благотворителен концерт за бездомни деца в България. Става дума за мегасъбитието, което през 2016 г. беше обявено за “българския Live Aid” и трябваше да се случи на стадион “Васил Левски”, а сред звездите в програмата бяха Мик Джагър, Джъстин Тимбърлейк и Джони Деп.

Концертът по подобие на легендарното шоу от 1985 г. така и не се осъществи, а от българска страна заявиха, че са били излъгани от Ди Маджо.

Той никога не създава доверителна сметка, а депозира получените пари в личната си такава. В деня на придобиването им той препоръчва концертът да бъде отложен с един месец. В момента, в който финансовият спонсор пожелава сумата да му бъдат върната обратно, Ди Маджо заявява, че вече е изпратил депозит до знаменитостите според договорката. Гарантирано нито една от звездите не получава нищо от въпросните $750 000, обясняват прокурорите по случая.

След ареста му на 7 декември той е освободен под гаранция от $40 000 и трябва да носи проследяващо устройство до изслушването си следващия месец. Докладите на Върховния съд на Лос Анджелис показват, че през декември 2016 г. спонсорът е завел дело срещу Ди Маджо, който пък е подал жалба за несъстоятелност.

Само няколко месеца преди това, на 6 юли, барабанистът гостува в родния тв ефир, като заявява, че концерт ще има, но българите са твърде големи песимисти, за да повярват.

Към момента, ако бъде признат за виновен, той може да получи до 20 години затвор.

В 30-годишната си кариера Ди Маджо се изявява с широк спектър от музикални имена от различни стилове. Описван е като “превъзходен перкусионист с дълбока признателност към световните музикални стилове”.

Сред изпълнителите, с които е работил, са Дейвид Бауи, Пол Симон, Диана Рос, Д-р Дре, Джаксън Браун, Тупак Шакур, Лутър Вандрос, Лил Джон, Мартина Макбрайд, Дафт Пънк, Джони Кеш и Рави Шанкар.