Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новинарите на bTV канят зрителите „зад кадър“ в онлайн поредицата „Новините отвътре“

„Как се правят журналистически разследвания?“ показват журналисти и оператори на bTV в новия епизод от онлайн поредицата „Новините отвътре“. В първата част любопитна информация от кухнята споделят разследващите журналисти Росен Цветков и Петър Нанев и разясняват как се проверява достоверността на една информация, по какво се различават автентичният сигнал за престъпление от опита за поръчков материал, как се работи с официални документи и защо едно телевизионно разследване е невъзможно да се заснеме от днес за утре.

Интересни моменти от работата на терен разкриват и двама от най-добрите телевизионни оператори - Добромир Иванов и Любен Кацаров.

Видеото можете да видите тук https://bit.ly/2rt6CuU

bTV пусна новата си онлайн поредица с идеята да покаже как журналистите в нюзрума на телевизията стигат до истината, така че потребителите на информация да могат по-лесно да се ориентират какво е журналистика и какво не е.

„Заради бума на социалните мрежи все по-често с думата „журналистика“ се асоциира съдържание, което няма нищо общо с принципите на професията“, коментира шефът на новините на bTV Венелин Петков.

Новинарите на bTV обаче повдигат завесата над невидимата част от работата си, именно за да разяснят какво отличава журналистическия продукт от фалшивите новини.