Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тереза Мей. Снимка РОЙТЕРС
Тереза Мей. Снимка РОЙТЕРС

Британската министър-председателка Тереза Мей каза днес, че отлага планираното за утре вечер гласуване в парламента за постигнатото от нея споразумение за Брекзит с Брюксел. Очакваше се, че то ще бъде отхвърлено от депутатите със значително мнозинство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ясно е, че въпреки наличието на широка подкрепа за много ключови аспекти от споразумението, остават повсеместни и дълбоки опасения по един въпрос - предпазният механизъм за Северна Ирландия", каза Мей, цитирана от Асошиейтед прес. "Затова ще отложим насроченото за утре гласуване, за да не разделяме парламента в този момент."

Тя отново заяви, това споразумение с ЕС е "най-доброто постижимо чрез преговори" и напомни на депутатите, че всяко споразумение за Брекзит би изисквало компромис. А после директно попита дали този парламент наистина иска да има Брекзит и дали депутатите не желаят да отворят отново болезненото политическо разделение в страната, поставяйки под въпрос вота на британския народ от 2016 г. за излизане от Европейския съюз.