Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вземете на CD, USB, с илюстрации на картон (А4), а също книга за родителя и учителя, и подарък Приказен календар за 2019 – игра. Може да поръчате до всяка точка на България на сайта www.myartfaces.com или на телефон 0889858080

Приказките са неотменна част от детството. Но освен за развлечение, те могат да бъдат основа за някои от важните житейски уроци, които предстоят – да насочат детето как да общува с околния свят и със себе си.

Ако в ранна детска възраст се работи целенасочено в тази посока, с подходящите за възрастта начини и средства, това ще помогне за изграждането на една хармонична и психически здрава личност в бъдеще, което от своя страна способства за усвояването на знанията, необходими в живота, както и за създаването на стойностни взаимоотношения.

Забавните детски приказки за слушане са съвременни български произведения, написани в стихотворна форма, с мелодично звучене и динамичен ритъм, което ги прави лесноразбираеми както за най-малките, така и за по-големите децата. Стилът им се доближава до класическите български приказки и фолклор, като всяка от тях разказва случка, която има строен сюжет и завършва с послание.

Записани са с гласа на автора им Владимир Наумов – артистичен и отчетлив, така че децата да се потопят в случката и да доловят всяка отделна думичка.

Записите са на два вида носители – CD и USB, за различните видове възпроизвеждане на звука и картините. Подходящи са за групова или индивидуална работа както в класната стая, така и вкъщи или в колата.

Живите, красиви и приласкаващи илюстрации към всяка приказка, нарисувани от художничката Биляна Караманолева, пресъздават героите по запомнящ се начин. Отпечатани са на отделни картони, за да бъдат удобни за разглеждане, игра или работа в група. Заглавията не са написани върху тях, за да се акцентира върху съдържанието, концентрацията и способността на детето да възприема това, което чува.

Богатият и колоритен език на приказките дава възможност да се усвоят нови думи и понятия. Те биха могли да бъдат повод за добавяне на различни материали и теми, които да улеснят възприемането и запомнянето на лексиката от децата, да обогатят техния речник и начин на изразяване.

Най-малките могат да научат имената на различните животни, да ги разпознават и посочват. По-големите дечица могат да играят на различни игри с приказния комплект, например да разкажат от първо лице историята, правейки това от името на някой от героите, подпомагани от възрастните с уточняващи въпроси.

Идеи за игри на децата с ПРИКАЗEН КАЛЕНДАР 2019

- Да открият трите геройчетата, които се появяват в календарчето, но не участват в приказките, нито присъстват на печатните илюстрации от картоните за игра.

- Да открият разликите в изображението на един от героите в приказките, като направят сравнение между илюстрациите върху картоните за игра и картинките в календарчето.

- Да нарисуват картинка за някой от месеците на последната страничка на календарчето, която е оставена празна.

- За по-големите дечица: да направят свой календарен месец върху последната страничка на календарчето, която е оставена празна.

- Да научат месеците и дните от седмицата.

- Да назоват приказката, която е изобразена в месеца на рождения им ден.

- За по-големите дечица: да напишат върху последната страничка на календарчето пожелание за някого, на когото ще подарят комплекта с приказките.

Играта е най-ценното занимание за детето. С нейна помощ то се учи на всичко, което му е необходимо: да управлява емоциите си, да прави избор, да фантазира, да влиза в различни роли. Ако в нея детето се чувства свободно да се изразява и да споделя преживяванията си, тя ще изпълни много по-важни роли от обикновеното забавление.

Катя Стоянова