Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Билд": Шумахер говореше с Бог по своему Когато през 1999 година Шумахер се среща с папа Йоан Павел ІІ Снимка: Ройтерс

Посещението на архиепископ Георг Генсвайн - префекта на Папския дом през понтификата на Папа Франциск и личен секретар на папа Бенедикт XVI, при легендата от Формула 1 Михаел Шумахер, разчувства цяла Германия.

Генсвайн разказа, че през 2016 година е посетил 7-кратния шампион, държал е ръцете му и се е помолил за него след инцидента в курорта Мерибел във Френските Алпи.

Днес германското издание "Билд" поставя въпроса за отношението на Шумахер към вярата и Бог.

Въпреки че не е посещавал редовно религиозния храм, Михаел се е молел често. "Вярвам в Бога. Там има човек, който ни напътства. Въпреки че не ходя често на църква, често гледам към небето и говоря с Бога по свой начин. Моля се да пази мен и семейството ми", споделил през 2009 година Шумахер в интервю за "Билд".

Легендата във Формула 1 разчита и на талисманите, които носи.

През 1996 година Шуми получава от австралийски инструктор, при смяната си към "Ферари", зъб от акула, който носи на врата си.

През 1999 година носи гривна от козината на слон.

Когато се състезава за "Мерцедес" - в периода 2010-2012 година, често е забелязван с верижка с кръст - подарък от президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод.

Най-известният амулет на Шуми е от тибетски дзи камъни - ахат и кварц. Пилотът го поръчва за изработване заедно с съпругата си Корина.

Според тибетците дзи камъните предпазват от нещастие и болести. Шуми и Корина вярват в това. Двамата се женят през 1995 година в Петерсберг, Германия.

През 1999 и 2004 г. Шумахер отива във Ватикана на аудиенция с тогавашния папа Йоан Павел ІІ . "Много специално изживяване е да се срещнеш с такава личност", казва тогава пилотът.