Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Пеев - голямата любов на Лили Иванова. Той е единственият, когото съм обичала, казвала примата на родната естрада за починалия композитор

Почина музикантът Иван Пеев. Това стана ясно от официалния профил на Лили Иванова. Той е нейният втори съпруг. Примата публикува тяхна обща снимка, към която написа "Почивай в мир, Ванко!"

"Всички мъже сравнявам с Ванко, той беше аристократ", пише естрадната прима в биографичната си книга "Истината".

А в телевизионно интервю обичаната певица признава: "Той е единственият човек, когото съм обичала в живота си. Той е моята консерватория, учил ме е на много неща. Баща му е професор, дядо му е свещеник, майката е цигуларка, аристократи хора. Искам да му пожелая много здраве и да му благодаря за това, което е създал в мен, а именно певицата, човекът работяга... Ние сме прекрасни приятели както с него, така и с неговия син. Обичам да показвам моето уважение към хора, които го заслужават."

Иван Пеев е прочут цигулар, пианист, аранжор и композитор. Композиторът е и ръководител е на оркестър "6+1", който

повече

от 10 години

съпровожда концертите на Лили Иванова.

Двамата се запознават, докато той свири в сръбско заведение. Група от наши артисти, между които е Лили, отишла да вечеря в същия ресторант. Тогава Лили Иванова вижда един мъж, който я пленява на мига - ръководителят на оркестъра Иван Пеев.

Това е типична любов от пръв поглед и в следващите дни двамата са непрекъснато заедно.

"По онова време свирех шест месеца в най-хубавия бар в Белград - "Кристал", разкрива композиторът в свое интервю за "България Днес" от тази година. "Справяхме се доста успешно. Лили се появи с нейния невероятен глас и аз бях запленен."

Проблемът е, че по това време звездата на родната естрада все още имала връзка със Здравко Радоев. Логично, когато се прибират в София, нещата се усложнили. Но музикантите били възпитани и интелигентни и решили мирно възникналия класически любовен триъгълник. Накрая на предварително уговорена среща в ресторант "България" двамата конкуренти за сърцето на естрадната ни прима оставили тя да каже с кого от двамата иска да остане. Без колебание Лили веднага избира Иван Пеев и скоро става негова съпруга.

По-късно Радоев ще сподели с тъга за раздялата им:

"Едва ли не аз самият провокирах

чувствата

й към него,

затова бях разочарован, че Иван й предложи брак. Лили замина на турне с Ванко в Белград и след това ми сервираха новината, че ще се женят".

Всички си спомнят за Иван Пеев като прекрасен музикант. В началото на кариерата му обаче не всичко изглеждало в розово. Още като съвсем малък бил признат талант, но заради нечестни обстоятелства му отнели наградата в детски конкурс и оттогава зарязал цигулката. Впоследствие все пак кариерата му потръгнала, но най-големи успехи отбелязва именно когато се свързва с Лили. Самата тя също е вдъхновена от новата си любов. По това време записва "Събота вечер" на Йосиф Цанков - първата си песен в националното радио. После взема първа награда на фестивала "Златният ключ" в Братислава, като след нея остава дори голямата звезда на Чехословакия Карел Гот. Придобила международна слава, певицата прави турнета при небивал успех в Съветския съюз и получава награди от фестивали в Испания, Гърция и Полша.

В семейния живот обаче

отношенията

не потръгнали

така гладко. Постепенно безразличие и ревност помрачили чувствата. Освен това, въпреки че съпругът й е написал общо повече от 300 песни, Лили изпълнява много малко от тях. За нея в онези години пишат мастити композитори като Тончо Русев, Александър Йосифов, Георги Костов и т.н., докато приносът на Пеев е предимно в аранжимента.

"Няма да крия, че по-късно раздялата ни с нея беше много трудна", спомня си приживе Пеев. Според приближени до бившите любими двамата са се развели именно заради любовта на Пеев към чашката.

Според други за развода е допринесла и срещата на Лили с друг мъж - млад и красив. Впоследствие звездата си спомня как първоначално не е знаела, че всъщност той е син на един от приближените на Тодор Живков в Политбюро - Пеко Таков.

Новото увлечение на Лили също приключва с брак, двамата с Пеев обаче запазват

най-топли чувства

и никога не са пестяли суперлативи един за друг.

Какви са останалите версии за раздялата им, четете в печатното издание

Коментара ()

Вашият коментар