Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Насилието над жени, оказва се, не е запазена марка само на холивудски продуценти. Подобни неща се случват и в сърцето на Стария континент – Европейския парламент. В последните месеци няколко дами- служители в парламента, се съгласиха анонимно да разкажат какви ужаси са преживели.

„Случвали са се и изнасилвания. Най-често са неприлични забележки, опипвания, предложения за срещи, които да завършат със секс. Но има и по-тежки случаи, които са недопустими за толкова престижна институция. Всички трябва да говорим за този проблем, защото в противен случай прикриваме насилниците“, разказва пред „Събуди се“ една от жените в Европейския парламент, която се престрашава да говори по темата.

Жертва на сексуален тормоз не са само жените в престижната институция. Преди време служител на парламента пише в своя сигнал: „Една определена евродепутатка винаги флиртуваше в мое присъствие. Една нощ, когато бяхме само двамата, тя ме сграбчи за дупето и натика главата ми към деколтето си“.

Европейският парламент има два комитета, които разследват подобни случаи. Засега тяхната работа не може да се похвали с особено положителен ефект. На практика се получава така, че евродепутати трябва да разследват своите колеги-насилници.