Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двамата се запознали във фейсбук, а на първата им среща решили да заживеят заедно и тръгнали към Турция

25-годишна глухоняма жена от Бургас е била жестоко измамена от 30-годишен повдивчанин, с когото се запознала във фейсбук през лятото, съобщават от полицията. Двамата си писали няколко месеца в социалната мрежа, като се виждали сами чрез уеб камера. На 6 ноември пловдивчанинът Е.Р. пристигнал заедно с двете си деца в апартамента на бургазликата в к-с "Меден рудник". След кратко общуване двамата решили да отидат в Турция където били родителите на пловдивчанина и да си купят апартамент, в който да заживеят заедно. Заблудена, че е открила мъжа на живота си, глухонямата жена взела всичките си спестявания, общо 30 000 лв. Част от парите били наследство от починалите й родители, които изтеглила от банка,  а останалите  си спестявала от помощите от ТЕЛК, които получавала. 

След кратка подготовка потеглили заедно с децата към ГКПП Турция с автомобила на пловдивчанина. В село Крушевец измамникът помолил 25-годишната бургазлийка да му купи цигари от крайпътен магазин. В момента, в който тя слязла, "влюбеният" мъж натиснал газта и отпрашил към границата. В автомобила останали трите телефона на жертвата, но тя все пак успяла да потърси помощ и с помощта на хора от селото алармирала полицията в най-близкото полицейско управление в Созопол.

Имамникът е задържан на ГКПП Малко Търново на 19 ноември, при влизане от Турция в България. Конвоиран е до Районно управление Созопол, където направил пълни самопризнания. Пловдивчанинът обещал да върне откраднатата сума и предал трите телефона на бургазлийката.