Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията издирва бившия затворник

През 2012 г. отмъкнал златен ланец за

6 хил. лв. на световния шампион по културизъм

Георги Димитров, но го платил в двоен размер

 

43-годишният рецидивист Стоян Михайлов-Манекена отмъкнал парфюми и козметика за 68 хил. лв. от луксозен магазин в столичния мол “Сердика”.

Бандитът, известен още с прякора Стоянчо Готиното, ударил търговския обект на 6 октомври. Той и негова приятелка се разхождали до късно в мола. Набелязали магазина предварително и знаели кога затваря. Когато продавачката го заключила и пуснала СОТ системата, Манекена успял да я изключи. Разследващите още не знаят какво техническо средство е използвал. След това влязъл вътре и започнал да тъпче стоката в торби.

След като “напазарувал”, тръгнал към подземния паркинг на мола, качил се на мицубишито и си тръгнал. На следващия ден магазинерката подала сигнал в полицията за обира. От записи на камери станало ясно, че това е старият познайник на полицията Стоян Михайлов. Съучастничката му е задържана и е освободена с парична гаранция. Манекена обаче се издирва от полицията. В понеделник районната прокуратура в София му повдигнала задочни обвинения за дръзкия обир.

Михайлов е осъждан няколко пъти за кражби. Лежал е в затвора. През 2012 г. направил серия от обири на луксозни фитнес зали в столицата. Влизал в съблекалните и отварял шкафчетата на спортистите. Отмъквал пари, бижута, часовници и мобилни телефони.

Един от пострадалите е световният шампион по културизъм Георги Димитров, който е бивш бодигард на Георги Илиев от ВИС-2. Той се разделил със златен ланец за 6 хил. лв. Открил Манекена преди криминалистите и обирджията платил плячката в двоен размер.