Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова и Елена Йончева обсъждат следващите ходове на БСП в пленарната зала.
Корнелия Нинова и Елена Йончева обсъждат следващите ходове на БСП в пленарната зала.

Нинова била притеснена от провокации, докато си вози детето - да не стане като при нея с такситата

БСП ще осигури кола и шофьор за депутатката Елена Йончева. Това е решението на ръководството на парламентарната група по предложение лично на Корнелия Нинова.

Лидерката била притеснена, че след разкритията, които Йончева направи в последния месец, много хора ѝ били гневни. Затова не искала колежката ѝ да шофира сама с детето си, защото можело да я провокират на пътя.

Червени напомниха, че преди седмица от Камарата на стоителите поискаха оставката на Йончева и още трима соцдепутати, които внесоха в АПИ искане за международна проверка на магистралите. В подкрепа на колегите си дни по-късно под същото искане се подписаха всички соцдепутати.

След това Йончева обяви, че от АПИ са знаели за проблемите на фаталната отсечка на пътя за Своге, където в зверска катастрофа загинаха 20 души. От агенцията се оправдаха с тромава комуникация с фирмата строител.

В последните месеци журналистката се превърна в острието на БСП срещу властта и затова Нинова била притеснена за нейната сигурност. Самата тя има опит, след като два пъти претърпя леки катастрофи при съмнителни обстоятелства все с таксита.

Все още няма яснота по техническите подробности около колата на Йончева - дали тя ще бъде партийна, или под наем, както и кой ще бъде шофьор. Средствата ще бъдат заделени от касата на червената група, в която всеки депутат прави месечни отчисления.

Днес БСП ще каже дали ще се върне в пленарната зала след оставката на вицепремиера Валери Симеонов, или ще продължи с бойкота на кворума. Решението ще се вземе на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на групата.