Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Комисията “Антикорупция” е внесла иск за отнемане на имущество на Евелин Банев-Брендо, жена му Моника Добринова, балдъзата Десислава Дишлиева и брат му Симо Карайчев.

Искането е подадено в Софийския градски съд през мината седмица, потвърди шефът на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

През пролетта на тази година Брендо беше осъден окончателно от Върховния касационен съд на 6 години затвор за пране на 21 млн. лв. Той има още 20-годишна присъди за наркотрафик в Италия и 10-годишна в Румъния за същото престъпление. Т.нар. кокаинов крал обаче е в неизвестност и се издирва с европейска заповед за арест.

Брат му Симо Карайчев има условна присъда също по обвинение за пране на пари. Делото за прането на 21 млн. лв. от наркотрафик, което продължи близо 8 г. в съда, приключи с оневиняването на Моника Добринова и сестра ѝ Десислава Дишлиева.

През юни Пламен Георгиев съобщи, че комисията е внесла искане за запориране на имущество на стойност 22 млн. лв. на хора, свързани с Брендо, както и на 6 млн. лв. в банкови сметки. Искането за отнемане, изпратено в съда, включвало и 2 млн. лв. в банкови сейфове.