Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов Кадър: Би Ти Ви
Красимир Каракачанов Кадър: Би Ти Ви

"Това е такава идиотщина". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви по повод изказванията на депутатът Петър Петров от НФСБ за децата с увреждания. "Когато искаш да кажеш нещо и искаш да бъдеш разбран правилно, трябва да намериш правилните думи. Всичко останало води до скандали".

"Премиерът реагира нормално на оставката на Симеонов. Валери взе решението си сам. Не е имало опити за убеждаване. Моята роля на буфер приключи. Ако някой иска да работи, да работи", добави той.

"Това е творческо предложение. Продължавам да мисля творчески и както съм казал много пъти коалиционните въпроси е редно, дори да са творчески, да ги обсъждаме помежду си. Сега ще настоявам във вторник да разгледаме това предложение и няма никакъв проблем да си подам оставката", каза Каракачанов за поисканата му оставка от лидера на "Атака" Волен Сидеров. "Творчески ще продължа да разсъждавам във вторник, когато се надявам това негово предложение да бъде развито на коалиционния ни съвет".

"Аз не се обиждам от нищо. Ако някой смята, че може творчески, на гърба на своите партньори, да си прави личен имидж, аз лично смятам, че няма смисъл от такава коалиция", допълни министърът на отбраната.

"Не мисля, че трябва да има промени в коалижионното споразумение. Въпреки че нашата коалиция сега се държи доста странно, има наложаща нужда нашата програма за управление да я приоритизираме. Нека да има протести, но да не са за сметка на голямата част от обществото" заяви Каракачанов.

"В България има над 400 000 души, които не желаят да работят, но лесно ги ангажираме да ходят на протести. Само времето ще покаже дали ще бъде по-силно или по-слабо управлението след оставката на Симеонов. Надявам се да няма конфликт между Волен Сидеров и Валери Симеонов", добави той.

Министърът на отбраната обясни, че още не са обсъждани имена за поста на подалия оставка вицепремиер Симеонов. 

"Ако кандидатурата е подходяща, аз ще я подкрепя. Ако не е, ще го кажа на другите, но не чрез медиите. Първите думи, които ще кажа на Сидеров, са "Добър ден" и след това ще го поканя да изпием по едно кафе. При мен с лошо не става. Ако ние запазим добрия тон в името на интересите на България, един вицепремиер по-малко или повече няма никакво значение. Не ми е детската мечта да стана министър на отбраната", обясни Каракачанов.

"Има два варианта - или продължаваме заедно, или не", завърши той.