Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-популярният водач на протести в България Мартин Пенчев от Поморие, който се появи на автошествие в Бургас с джип кубче с руска регистрация, смята да го смени със стара жигула или колело на протеста в неделя, 18 ноември.

"Хванаха се за джипа, щом това е зрелищно за медиите, добре. Но пишат, че съм бил племенник на Бенчо Бенчев. Бих искал да е така, но за съжаление нямаме роднинска връзка. Опитват се чрез моите действия да петнят името на хора, които по никакъв начин не са обвързани с мен. Аз изразявам гражданската си позиция, през 2015 г. също участвах в протестите срещу скока на горивата", сподели пред 24 часа Мартин Пенчев.

Той е част от създателите на фейсбук групата "Шофьори Бургас", чрез която основно се организират протестиращите. Твърди, че групата не е политически обвързана, а за себе си уточнява, че се занимава с транспорт, затова цените на горивата го касаят пряко.

"За мен да говорят каквото искат. Аз съм човек от бизнеса, плащам си данъците, нямам нищо от миналото за криене, а родителите ми не са някакви хора от времето на Живков с агентурни истории", казва Пенчев. И допълва, че реално той движел фирмата за коли под наем "Хит Рентакар", макар неин собственик да е общинският съветник от Карнобат Господин Русев, племенник на зърнения бос Бенчо Бенчев.

 "В Бургас никога не сме скандирали за оставки, нека управляващите си носят отговорността, но да уважават народа. Обявяваме се против поскъпването на горивата. Протестите няма как да спрат, докато се пишат закони в полза на едни монополисти", анализира помориецът с руския джип. Атрактивният автомобил не бил негов, а на руски бизнесмен, който му го оставил за ползване.

Мартин Пенчев казва, че джипът с руска регистрация не е негов. Снимка:Елена Фотева
Мартин Пенчев казва, че джипът с руска регистрация не е негов. Снимка:Елена Фотева