Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Протестиращите. На преден план Михаел, който бе разпознат от учителя си  Снимка: Фейсбук
Протестиращите. На преден план Михаел, който бе разпознат от учителя си Снимка: Фейсбук

Живко Тодоров помоли съгражданите си за мнение дали харесват това, което прави той за града след среща с протестиращи , които мълчали на същия този въпрос.

Учител разпознал свой ученик сред протестиращите, подозира връзка със съборени незаконни сгради

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се обърна към съгражданите си във фейкбук: 

"Здравейте, старозагорци! Тази вечер (снощи - б.р.) направих отчет за свършеното в Стара Загора през последните години. Обновлението на улиците, Централния пазар, междублоковите пространства, спортните зали, стадион “Берое”, парковете, училищата, детските градини. В снимки беше представено как се е променил градът в последните години. Имаше учители, културни дейци, спортисти, хора от бизнеса, различни граждани. Всички изказаха мнение и предложения за развитието на града.

С излизането от сградата, навън ме чакаха 50-тина младежи под 20- годишни, придружени от активисти на партия “Възраждане” с викове “Оставка” и “Мафия”. Приближих се към тях и попитах с какво аз, като кмет, не съм си свършил работата? Отговор нямаше. Затова моля за Вашето мнение. Харесвате ли това, което правим за Стара Загора", написа кметът.

Според местния сайт https://stz7.com из града се понесъл слух, че протестите са организирани от близки на олигарха Николай Банев, който бе арестуван във Франция заедно със съпругата си и чака решението на френския съд за екстрадирането му в България. Тук той е обвиняем за разкостването на "Полимери" и други далавери. 

Живко Тодоров Снимка: фейсбук
Живко Тодоров Снимка: фейсбук

След призива на кмета в профила му във фейсбук се появяват много постове от граждани, които го подкрепят. Един от тях е разпознал на снимка от протеста свой ученик.

Ето какво пише Петко Петков -общински съветник и учител:

"Това момче се казва Михаел и ми е ученик. Учи в 9 клас и истината е, че хич не му се учи. Признававам си, че го пускам "по милост", а ето какво получавам в замяна! Току -що го питах защо протестира и да ми обясни след като е викал "мафия", каква точно е моята мафиотска работа??? Има ученици и ученици... Относно Михаел подозирам , че работата е свързана индиректно със събарянето на едни незаконни постройки , без самият той да си дава сметка какво прави там. За мен е ясно -всичко е манипулация. Това е истината!

Христо Христов пък пише: 

Така, за протестите ,които вървят, за оставката на Валери и стандартът на живот то е ясно! Това, че Живко Тодоров става жертва на системата и моментното тежко икономическо състояние е очевадно! Да, той прекрасно изпълнява задълженията си в ролята на градоначалник,какво не е променил, на кой е отказал разговор, какво не се е опитал да промени и направи? Мълчите! Питам, пак мълчите! Нима вие ако сте на негово място ще направите повече, да не кажем и наполовина...това, че доходите в Бг не отговарят на разходите е ясно...мога и още, но....

Аз подкрепям Zhivko Todorov! Мое мнение и виждане е, че в Зарата се направи продължава да се прави много, има смущения и неудобство за гражданити и гостите на града, но е за хубаво, после тези "мрънкачи" си чупят телефоните от снимки да снимат и да се кефят колко приятно и удобно се е получило!

Много хора се обявяват против провокаторите по протестите и предлагат да се направят контрапротести. Има и закачки от сорта на: Тези пикльовци са отишли там да си направят селфи.