Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов Кадър: bTV
Бойко Борисов Кадър: bTV

Истински се надявам съдебната система да доведе започнатите процеси докрай – и срещу оригарси, и срещу изпълнителната власт и срещу кметовете. Съдебната система е независима. Бъдете сигурни, Баневи ги задържаха, ще задържат и други. Категорично и те и Митьо Очите ще бъдат изправени пред българския съд, каза премиерът в интервюто си пред Би Ти Ви.

Питайте партията държава преди нас къде е бил контролът. Ето че сега те са арестувани. Неслучайно всичко това, което казваме – повече доходи във всички сфери, идва от битката с контрабандата и корупцията. Оттам идват парите. От 34% при партията държава, контрабандата на цигари сега е под 5%. Не заслужаваме ли президентът Радев за това да ни похвали и да каже, че по-добре се справяме от неговата партия?, попита Борисов.

Масирани проверки започнаха и за алкохола, защото превенцията кара контрабандистите да не внасят. Те затова спират да внасят незаконно. По време на царя наехме най-голямата британска компания да управлява митниците, но и тя затъна в България. Сега решихме сами да се справим.

При нашето управление чадър не е имало за никого. Аз винаги признавам грешките си. Нашата грешка навремето беше, че аз не можах да наложа волята си над вътрешния и финансовия министър да обединим всички системи – на контрарузнаването, митниците, на данъчните, в момента като обединихме масивите, нещата тръгнаха, не случайно и Тимерманс го каза – битката с контрабандата в България е за пример. Забогатяването на народа идва от всяка капчица, която трябва да се спре да не капе извън държавния бюджет, посочи премиерът.