Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лионел Меси
Лионел Меси

Кристиано Роналдо изуми футболния свят през юли, когато напусна "Реал" (Мадрид), за да подпише с "Ювентус".

След известни проблеми в началото - червеният картон при победата от Шампионска лига над "Валенсия", португалецът навлезе в най-добрата си форма.

Роналдо има 6 гола в последните 7 двубоя, като наскоро отбеляза срещу своя бивш клуб "Манчестър Юнайтед", както и във вратата на "Милан".

Този шампионат в Ла Лига е по-оспорвано, тъй като фаворитите изпитват сериозни трудности срещу отбори, които не изявяват големи претенции.

Към момента 4 точки разделят лидера "Барселона" от "Реал", който се намира на шесто място.

За справка, по същото време миналия сезон отново водачи в класирането са били "каталунците" с преднина от 14 точки пред 6-тия "Виляреал".

Звездата на "Барселона" Лионел Меси заяви, че според него напускането на Роналдо е повлияло на това, че шампионатът е станал по-оспорван.

"Хубаво е, че конкуренцията е по-голяма от всякога. Нищо не е лесно. Всеки може да победи всеки и се надявам това да продължи известно време", сподели аржентинецът.

Междувременно двамата футболисти водят битка за "Златната топка", която се печели от това дуо от 2007 г. насам, когато Кака печели приза.

Треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри подкрепи своя играч.

"Роналдо вдигна класата на отбора. Той е различен от другите и е невероятен голмайстор. Заслужава да спечели "Златната топка" и се надявам, че ще успее", коментира Алегри.

Кристиано Роналдо
Кристиано Роналдо